ARTICOLUL ZILEIȘtirile zilei

Primarul Constantin Toma: „Încă nu am dat drumul la amenzile acelea mari”

Primarul Constantin Toma este nemulțumit de faptul că încă sunt buzoieni care nu colectează deșeurile selectiv și lasă de înțeles că pe aceștia îi așteaptă amenzi usturătoare.

Într-o intervenție la Focus TV, edilul șef al municipiului a declarat că municipalitatea are de achitat penalizări uriașe din cauza faptului că, per ansamblu, orașul nu colectează selectiv gunoiul. Soluția, spune primarul Toma, o reprezintă amenzile pe care polițiștii locali urmează să le aplice celor care aruncă gunoiul la întâmplare și nu colectează selectiv:

Noi plătim enorm de mulți bani, penalizare pentru că nu colectăm selectiv gunoiul. Încercăm să nu fim ultimii în clasament, …, suntem locul 5 pe țară, stăm foarte prost dar mult mai bine decât ceilalți. Se va rezolva prin educație și amenzi, am împărțit orașul în 12, cu polițiști locali, încă nu am dat drumul la amenzile acelea mari, trebuie să dăm amenzi pentru cei care își bat joc de acest oraș și aruncă gunoiul peste tot. E pe bază de cartelă, cartela este la adulți, nu la copii, avem și camera video să colectăm deșeurile selectiv. La case se colectează mult mai bine selective și le mulțumesc!”, a declarat edilul pentru sursa citată.

Platforma de gunoi de pe Aleea Platanilor (04.08.2022)

În același timp, primarul spune că municipalitatea va continua investițiile în amenajarea de rampe de gunoi cu containere îngropate, soluție care asigură colectarea deșeurilor provenite din locuințele buzoienilor:

Ghenele trebuie desființate, sunt o rușine. Platforme îngropate vor fi în tot orașul.”, a mai spus primarul Toma.

În ceea ce privește obiecțiile privind amplasarea platformelor în zone adiacente locurilor de joacă, edilul  afost categoric: Rampele rămân acolo unde au fost amplasate, dar există posibilitatea mutării sau chiar desființării locurilor de joacă din vecinătate:

Noi facem condiții pentru colectarea selectivă. Ori le mutăm, ori le desființăm de tot” Vorbesc foarte serios, platformele trebuie să rămână!”

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

5 Comments

  1. Primăraşule, firma de gunoi să facă selecția, că eu nu selectez gunoiul că aşa vrei tu …
    Sau firma de gunoi, tu lasă gargara şi fă treabă în minicipiu, că li se rupe cetățenilor de amenințările tale.
    Oamenii te-au pus primar să le reprezinți interesele, nu să-i ameninți băi (…).

  2. la gropile de gnoi au fost montate panouri solare scumpe, platite din banii nostrii, iar acum toate au fost conectate la curent electric, pai de ce au mai fost platite acele panouri ? si asa gurile acelea de metal sunt cu manere infecte si nu functioneaza, se deschid singure, ce zice dl. Primar sunt baliverne… sau poate a rezolva problema asa cum a rezolvat cu parcarea la Clubul Politistilor unde toate masinile sunt pe trotuar, pana si in statia de autobuz …

  3. Am nevoie urgenta de macar 3 motive intemeiate pentru care sa locuiesc in continuare in orasul Buzau!
    Toma & Savulescu, fiii satului la oras, mi-au zis ca-s nespalat, sa duc dracului masina in oborul de animale si ca daca nu fac munca rerului, ma amendeaza. Welcome to the shitty open city of Buzau!

  4. In Unirii Nord in spatele sediului PSD unirii Nord, nu este pe cartelă ci la liber… Asa ca, daca nu esti informat, primare lasa ne…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button