AdministrațiePolitică

Primarul din Lopătari, atac la conducerea CJ: „Închideți-ne de tot, domnilor!”

Primarul comunei Lopătari, Claudiu Constantin, își strigă nemulțumirea pe Facebook, după ce patronul singurului microbuz care ajungea la Plaiul Nucului a anunțat că își încetează activitatea din cauza stării Drumului Județean 203K. 

Într-o postare pe Facebook, primarul USR-PLUS din Lopătari lansează un atac dur la adresa conducerii județului, pe care o acuză că nu a reparat drumul care ajunge la Plaiul Nucului. Primarul se plânge că nu are „nicio putere asupra acestui drum”, uitând că, în campania electorală de la locale, le promitea alegătorilor că va „însănătoși” rețeaua de drumuri.

Nu le-a spus însă și cum o va face, deși era evident încă de pe atunci că primăria nu se putea atinge nici măcar de un fir de iarbă de pe DJ 203, drum aflat în administrarea Consiliului Județean.

Singurul primar al alianței USR-PLUS din județul Buzău acuză jocuri politice și consideră că totul este o bătaie de joc la adresa lui și a lopătărenilor:

„Am fost anunțați că singurul mijloc de transport în comun pentru locuitorii din satul Plaiul Nucului își va înceta activitatea din cauza stării Drumului Județean 203K. Acest drum a ajuns într-o stare atât de avansată de degradare că face aproape imposibil accesul auto. Solicitările noastre au rămas neauzite de luni de zile, promisiunile de începere a reparațiilor au rămas doar promisiuni. De luni de zile discutăm cu ei despre starea acestui drum și totul a fost degeaba
DJ 203K s-a deteriorat din cauza transportului de material pentru alte lucrări din afara comunei. Am sesizat de mult timp faptul că acest transport de mare tonaj nu poate fi susținut de structura drumului și că se necesită intervenție săptămânală dacă se continuă așa. Nu am fost auziți. Nu avem nicio putere asupra acestui drum, ba chiar transportatorul ne-a solicitat nouă buldo când au avut nevoie să se refacă o porțiune acum ceva timp – am ajutat fără prea multe rugăminți.
Mulțumim Consiliului Județean că ne închide târgul tradițional fără să ne dea o mână de ajutor – acum ne închid ruta de transport și drumul de acces. Închideți-ne de tot, domnilor! Putem pune lacăt pe Comuna Lopătari. Degeaba ne chinuim să refacem drumurile comunale și sătești și să achităm datorii nedrepte imputate primăriei dacă singura cale de acces către orașul Buzău e administrată de un Consiliu Județean care nu are niciun interes să colaboreze cu noi.
Consider această delăsare o bătaie de joc la adresa lopătărenilor și la adresa mea. Sunt un primar care vrea să facă administrație pentru oameni, nu un dușman al unui partid anume. Lăsați orgoliile politice, ambițiile electorale și jocurile de culise pentru campania electorală. Acum vă rog să vă îndepliniți îndatoririle pe acest Drum Județean, chiar dacă culoarea politică de la Lopătari s-a schimbat recent. Treceți peste, așa cum și noi trecem de ani de zile peste hârtoapele din acest drum.”, a primarul USR-PLUS pe Facebook.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

  1. Cosmin, unde am zis eu că voi întreține drumul județean? Campania mea s-a bazat pe un set de priorități, nu pe promisiuni, verifică toate postările publice și pliantele de campanie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button