Știrile zilei

Primul cămin studențesc din Buzău! | Iată unde va fi construit

Un cămin studențesc modern va fi construit, în următorii doi ani, în incinta complexului universitar Bioterra din Buzău. Clădirea va fi construită, în mare parte, din bani europeni.

Buzoianul Cosmin Manolache este cel căruia îi aparține ideea construirii unui cămin studențesc modern în incinta universității de pe strada Hangarului, nr.6. Lector universitar doctor și conducător de lucrări la Bioterra, Cosmin Manolache a depus un proiect eligibil, reușind să obțină o finanțare de 180.000 de euro din bugetul Uniunii Europene.

Contribuția firmei sale, EA CAMPUS CORPORATION, nu este deloc de neglijat. Societatea va contribui cu suma de aproximativ 70.000 de euro, însă rezultatul așteptat este unul satisfăcător: La final, în curtea universității va exista o clădire modernă, în regim P+3, cu o suprafață desfășurată de 570 metri pătrați, cu zece camere moderne și două apartamente.

Beneficiarii noului imobil vor fi studenți și cadre didactice din Buzău sau din alte județe.

Lucrările propriu-zise vor începe după finalizarea proiectului tehnic și achiziția publică. Termenul preconizat de beneficiar pentru startul lucrării este luna ianuarie a anului viitor, căminul urmând a fi gata în 2020.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: