PoliticăȘtirile zilei

Primul politician care își anunță candidatura la Consiliul Județean Buzău

Urmează un an electoral 2024 cu patru runde de alegeri, iar actorii politici încep deja să își facă scenarii și calcule pentru câștigarea funcțiilor râvnite. La Consiliul Județean Buzău, cel dintâi politician care și-a anunțat candidatura este chiar președintele în funcție, Petre Emanoil Neagu.

Joi, liderul social-democrat a anunțat că va candida pentru un nou mandat la conducerea instituției, motivând că are o „responsabilitate față de oamenii din Consiliu și de oamenii de bine din județul Buzău”.

Este pentru a doua oară când șeful CJ Buzău face acest anunț; în urmă cu un an, lăsa să se înțeleagă că se gândește să candideze din nou, în ciuda adversarilor și cu sprijinul social-democraților.

Lucrurile astea m-au făcut să meditez. Chiar aveam de gând ca până anul viitor să mă gândesc dacă să mai candidez sau nu, dar viața și ceea ce se întâmplă în jurul meu mă obligă să candidez, pentru că am o responsabilitate față de oamenii din Consiliu și de oamenii de bine din județul Buzău. O singură poveste mă poate împiedica: să nu fiu sănătos. În rest, cu seninătate îi anunț pe prietenii mei că ne vom întâlni probabil și peste un an, și peste doi, și peste trei, în aceeași postură în care sunt acum. (…) „Eu pe cetățeni nu mă pot supăra niciodată, pentru că cetățenii au întotdeauna dreptate, dar pe anumiți oameni nici măcar nu mă supăr, doar că sunt atât de trist și dezamăgit, că realizez că n-au nicio șansă să realizeze nimic din punct de vedere administrativ.” a declarat Petre Emanoil Neagu, citat de news.ro.

Deocamdată, președintele CJ este singurul politician care și-a anunțat candidatura pentru șefia celui mai înalt for administrativ județean. Vor urma, probabil, nume din alte partide aflate în arcul puterii sau în opoziție: PNL, AUR, USR ș.a.m.d.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

  1. Ce veste proastă! După atâtea mandate în fruntea CJ Buzău în care nu a făcut aproape nimic pentru buzoieni încă vrea la putere. Nu se mai satură. Avem drumuri județene și comunale neasfaltate, wc-uri în fundul curții, apă doar de la fântâna. Ca odinioară.
    Județul Buzău! Ca odinioară!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button