Educaţie Sport

Profesorii buzoieni nu și-au primit nici până astăzi salariile pe decembrie

Cadrele didactice buzoiene din învățământul rural nu și-au primit nici până la această oră salariile pe luna decembrie, din cauza unor modificări la metodologia fiscală aduse de  Ministerul de Finanțe. Întârzierea plății drepturilor salariale i-ar putea afecta și pe dascălii din municipiu, care ar trebui să-și încaseze salariile astăzi.2012_07_17_bancomat1_rsz

Profesorii buzoieni din mediul rural așteaptă de 4 zile drepturile salariale aferente lunii decembrie a anului 2013. Deși ar fi trebuit să intre pe data de 6 ianuarie, dascălii s-au trezit în fața bancomatelor cu cardurile goale.

Potrivit reprezentantului sindical de la Buzău, problema ar fi generată de anumite modificări la metodologia fiscală, aduse recent de Ministerul de Finanțe.

„Problema întârzierii salariilor nu se reflectă numai la Buzău, ci în întreg sistemul de educație național. Banii s-au blocat la Trezorerie, deoarece contabilii din școli au fost obligați prin noua metodologie să emită de 4-5 ori mai multe ordine de plată decât o făceau până luna trecută”, a declarat Ion Dobre, liderul Sindicatului Învățământului Preuniversitar „Prof. Ion Neacșu” Buzău.

Dacă până mai ieri, personalul contabil din școli emitea 15 ordine de plată, luna aceasta a fost nevoit să trimită la Trezoreria Buzău în jur de 100 de ordine de plată, pentru diferite tipuri de plăți.

Spre exemplu, la Liceul Pedagogic din Buzău, contabilii au emis luna aceasta nu mai puțin de 150 de OP-uri, adică de 10 ori mai mult decât într-o lună obișnuită din 2013.

Potrivit unor surse din administrația fiscală, modificările aduse de minister au ca scop simplificarea muncii personalului din trezorerii, însă ele nu pot fi implementate, din cauza lipsei unei logistici corespunzătoare.

Reprezentanții sindicali spun că întârzierea salariilor profesorilor mai poate dura câteva zile. Cel mai probabil, banii vor intra pe cardurile dascălilor începând de săptămân viitoare.

 

 

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Spune-ți părerea!

Statistici T5