Știrile zilei

Proiectul amenajării celor 12 apartamente de pe Unirii, retras din cauza prețului prea mare

Primarul Constantin Toma a fost nevoit să își retragă propriul proiect de pe ordinea de zi a ședinței CLM Buzău după ce un consilier USR a reclamat valoarea prea mare la care s-ar ajunge în urma recompartimentării spațiului.

Astăzi, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local al municipiului Buzău figura un proiect de hotărâre privind amenajarea, în fostul sediu al Companiei de Apă (bloc 8 FGH – bd. Unirii), a douăsprezece apartamente destinate ocupării în situații de urgență.

Toate bune și frumoase până în momentul în care consilierul USR Cîrstea Irinel Petrică a cerut cuvântul pentru a reclama prețul prea mare la care s-ar ajunge dacă primăria ar investi în aceste locuințe.

Potrivit acestuia, municipalitatea a plătit deja 600.000 de euro în momentul în care a cumpărat spațiile de la Compania de Apă, mutată anul trecut în fostul hotel „Crâng”. Acum, primăria ar fi urmat să investească alte 800.000 de euro în recompartimentarea spațiului, transformând birourile în 12 apartamente cu două camere.

Cîrstea i-a atras atenția primarului că, la final, un apartament ar urma să coste peste 60.000 de euro, adică mult peste prețul pieței din Buzău. El a propus respingerea proiectului și chiar renunțarea la idee, propunându-le aleșilor să facă din acest spațiu un hub pentru tinerii antreprenori care vor să își dezvolte afaceri în Buzău.

În urma dezbaterilor, primarul Toma a admis că prețul este mare și a fost de acord să își retragă propriul proiect de pe ordinea de zi.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button