Administrație Știrile zilei

PROIECTUL care ar putea schimba radical Buzăul

În urmă cu doi ani, o idee expusă de primarul Constantin Toma stârnea reacții de uimire din partea unei părți a societății civile. Se pare totuși că proiectul construirii unui aeroport civil la baza aeriană de la Boboc nu a rămas o simplă idee futuristă, iar lucrurile încep să capete contur.

Recent, primarul Constantin Toma a anunțat că unul dintre obiectivele economice expuse în planul de dezvoltare pe termen lung a Buzăului este legat de transformarea unei părţi din aeroportul militar de la Boboc în aeroport civil cu facilităţi atât pentru transportul de persoane, cât și pentru marfă. Odată realizat, acesta ar putea deservi toată partea de est a României.

„Vă pot spune doar că este un proiect realizabil. La nivel de discuții, acestea au fost făcute, deci se poate realiza așa ceva. În etapa următoare vom stabili planul detaliat pentru fiecare obiectiv pe care ni l-am propus, cu termene și responsabili, astfel încât pas cu pas orașul nostru să devină cât mai atractiv și mai competitiv.”, a spus edilul.

Edilul a mai precizat că a discutat cu oameni de afaceri din mai multe state, interesați să investească la Buzău. Potrivit edilului, unii dintre aceștia cer pistă pentru avioane cargo, pentru a putea să își transporte mai ușor și mai repede materiile prime și produsele finite.

[highlight]„Două dintre firme au pus problema transformării unei părţi din aerodromul militar de la Boboc în aeroport civil pentru a putea opera avioane civile cargo. Investitorul american a pus proble­ma că ar putea avea 7-8 curse de tip cargo cu avionul de aici şi e interesat să aibă un aroport civil aproape de fabrica pe care intenţionează să o construiască la Buzău.”[/highlight], a mai explicat primarul Constantin Toma.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.