Știrile zilei

Proiectul lui Lungu prinde contur!

Stațiunea Sărata-Monteoru va beneficia de baze Spa, Wellness și de redeschiderea unor bazine cu tradiție în curele și tratamentele românilor. Cel puțin asta își propun consilierii județeni buzoieni care, în ședința de joi, au aprobat un proiect  ce vizează tema de proiectare a viitorului parc, precum și demararea procedurilor de achiziție publică a documentației tehnico-economice.

Deși n-a ținut cu dinadins să-și asume „paternitatea” proiectului,  la baza multora dintre etapele cristalizării acestui frumos demers a stat vicepreședintele Consiliului Județean Buzău, Romeo Lungu. Mândru că a reușit să obțină un asemenea rezultat pentru județul Buzău, grație unei comunicări eficiente cu Ministerul Turismului, vicele Lungu a anunțat, în repetate rânduri, că stațiunea Sărata-Monteoru va fi repusă pe harta turismului mare.

Parcul balnear urmează să fie construit pe o suprafață de 10,52 hectare și va dispune de spații destinate tratamentelor balneo-medicale, centre SPA, precum și de spații de cazare și unități de alimentație publică destinate turiștilor. Centrele de tratament și spațiile de cazare urmează a se construi în mijlocul terenului aflat la dispoziție, tot aici urmând a fi amplasată și zona de distracție, împreună cu spații amenajate pentru activități sportive de interior. De asemenea, vor fi amenajate vestiare, dușuri si centre SPA.

Proiectul prevede inclusiv amenajarea unor terenuri de sport și parcuri de aventură, dar și un amfiteatru, în partea sudică unde se vor desfășura activități culturale. Programului Multianual de dezvoltare a investițiilor în turism.

Comparată cândva cu renumita Karlovy Vary, Sărata- Monteoru este, de câteva decenii, o staţiune îmbătrânită, vizitată în principal de pensionarii care au nevoie de tratament. O strategie de relansare, aplicată în aceşti ani de autorităţi şi investitori privaţi, încearcă aducerea staţiunii în prim-planul turismului românesc.

Statiunea a fost deschisă în 1895 şi avea hoteluri, baze de tratament, ştrand şi cazino. În comunism era vizitată de mii de turişti din zonă dar şi din alte judeţe, pentru ştrandul cu apă sărată.

Potrivit unei Hotărâri a Guvernului României privind aprobarea Programului Multianual de dezvoltare a investițiilor în turism, statul ar urma să contribuie cu bani la realizarea proiectului de la Sărata Monteoru.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button