Social

Propunere PSD: Mentorat cu seniori

Meseriașii României au devenit români ce trăiesc din pensii la limita subzistenței. Potrivit specialiștilor din domeniul ocupării forței de muncă, cel puțin 30 la sută dintre românii care au ieșit la pensie ar putea reveni în câmpul muncii și ar face față unui program normal de lucru datorită vârstei deloc înaintate pentru că au avut un loc de muncă în anumite domenii industriale sau provin din rândul categoriilor speciale de angajați. Numai că maxim cinci la sută dintre aceștia lucrează la vârsta pensionării.

PSD propune prin programul de guvernare atragerea firmelor cointeresate de acești meseriași astfel încât ei să fie răsplătiți pentru a școli o nouă generație de meseriași. Spre exemplu, meseriașii seniori ar putea primi lunar o primă de 50 la sută din salariul minim pentru care ar urma să aibă un program de câte patru ore pe zi, timp de trei luni. Ȋn acest timp, seniorii ar asigura servicii de tutelă/tutoriat/mentorat. Sumele cu care social-democrații vor susține atât mentorii, cât și angajatorii vor fi împărțite în mod egal între aceștia.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button