Știrile zilei

Protest, în Buzău! Mămicile se strâng în fața Primăriei

Reprezentanții unui grup dedicat părinților din Buzău anunță organizarea unui protest față de condițiile în care debutează noul an școlar. Manifestația va avea loc luni, 14 septembrie, de la ora 18:00, în fața Primăriei Buzău.

Potrivit anunțului făcut pe grupul „Mămici din Buzău”, comunitate ce reunește peste 11600 de membri, părinții sunt hotărâți să protesteze față de normele impuse de autorități odată cu începerea școlii. Reprezentanta mămicilor consideră că, prin deciziile luate, Guvernul încalcă drepturile copiilor și asociază școala cu „temnițele dictaturii medicale”:

„Anunțăm și pe această cale, în speranța că ne vom strânge cu toții să protestăm contra măsurilor de protecție și de igienă instituite în mod oficial în școlile de corecție. Ne dorim normalitate deplină în școli, așa cum se întâmplă în țările civilizate, nu acceptăm aceste experimente pe copiii noștri! Ne vom lupta pentru drepturile copiilor noștri de a se bucura de școala normală, fără a o asocia cu temnițele dictaturii medicale.” a declarat Elena Grapă, reprezentanta grupului de „Mămici din Buzău”, cu peste 11.600 membre.

Luni, 14 septembrie, milioane de elevi din România încep școala, la șase luni după ce cursurile au fost suspendate din cauza pandemiei generate de coronavirus. Elevii şi personalul didactic/didactic auxiliar/nedidactic vor purta mască atât în timpul orelor de curs, cât şi în timpul recreaţiei, atunci când se află în interiorul unităţii de învăţământ. Masca de protecţie nu este obligatorie în cazul preşcolarilor.

Nu se știe de ce mămicile doresc să protesteze în fața Primăriei, mai ales că regulile privind începerea anului școlar nu sunt stabilite pe plan local. Din acest punct de vedere, mai nimerit ar fi fost să protesteze în fața Prefecturii, pentru că acolo se află agentul puterii centrale în teritoriu, însă nici el nu poate fi socotit „vinovat” de paternitatea deciziilor. Părinților nemulțumiți nu le-ar rămâne decât să se urce în mașini și să picheteze sediul Guvernului, pentru că de acolo se dă ora exactă în România de aproape un an de zile.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button