Știrile zilei

Punte ruptă de viitură

Sunt din nou probleme la Lopătari, din cauza precipitațiilor abundente care au umflat apele râului Slănic. Anunțul a fost făcut pe Facebook de primarul din Lopătari, Claudiu Constantin.

Ploile care nu mai contenesc au umflat apele râurilor din bazinul hidrografic al Buzăului. Slănicul și-a adunat și el afluenții și a lovit cu putere în trecerile de tuburi amenajate de administrația locală. A fost distrusă și puntea care făcea legătura cu satul Săreni, dar nicio persoană nu este izolată în acest moment:

„Râul Slănic s-a umflat iar la Lopătari, afectând trecerile pe tuburi și puntea pietonală de la Săreni. În Chirani am finalizat zilele trecute drumul de acces dintre Jurubești și Chirani, acum avem pe acolo o rută viabilă până când putem pune tuburile la loc. Până la ora aceasta drumurile recent balastrate au rezistat destul de bine. Monitorizăm în continuare situația. Aveți grijă de voi!”, a scris primarul Claudiu Constantin pe grupul de Facebook Comuna Lopătari, Buzău.

Ieri, întreaga regiune a intrat sub incidența unui cod portocaliu care expiră sâmbătă noapte, la ora 23.00. În acest interval de timp, în județele Bacău, Galați, Vrancea, Brăila, Ialomița, Călărași, Buzău, Prahova va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40-50 de litri pe metru pătrat și izolat 60-80 de litri pe metru pătrat.

Mai multe imagini cu pagubele produse la Lopătari pot fi urmărite AICI.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button