Știrile zilei

Natura dezlănțuită: Copaci culcați la pământ, în doar câteva minute

O zi toridă, încheiată cu o scurtă dezlănțuire a naturii. Astăzi a plouat în mare parte din județul Buzău, fiind înregistrate precipitații abundente, iar în unele locuri, ploile au fost însoțite de vânt puternic. Probleme au fost semnalate la Râmnicu Sărat, unde suflarea lui Eol a pus la pământ crengi si chiar arbori.

Miercuri, meteorologii au emis mai multe avertizări cod galben și portocaliu de vreme severă imediată, pentru zeci de localități din județ. Un exemplu este și municipiul Râmnicu Sărat, unde o ploaie de câteva minute a pus la pământ crengi și chiar arbori în câteva zone ale orașului.

Crengile desprinse au căzut pe mașini, producând pagube de mii de lei.

După ce ploaia s-a oprit, râmnicenii au pus mâna pe telefon și au cerut sprijinul Primăriei. Echipele Administrației Domeniului Public au acționat pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 pentru degajarea copacilor căzuți pe stradă.

Astfel de probleme au apărut în principal pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, dar de principiu sunt zone de risc unde nu au fost efectuate activități de toaletare. Tot ce înseamnă zonă centrală, parcuri, zona Pod, unde au fost toaletări, nu au fost probleme. De exemplu, acum (n.r. ora 18:00) se intervine la un arbore care a fost deplasat din rădăcini. Noi am ieșit și am dat o tură prin oraș pentru a inventaria pagubele. În circa o oră cred că vom finaliza intervențiile”, a declarat, pentru șansanews.ro, Florin Ceparu, administratorul public al municipiului Râmnicu Sărat.

Reprezentanții Primăriei continuă să inventarieze pagubele și răspund oricărei solicitări venite din partea cetățenilor.

Foto: Facebook.com/Municipiul Râmnicu Sărat

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: