Știrile zilei

Reacția lui Marcel Ciolacu, după protestul de azi al profesorilor buzoieni

Protestul de astăzi al cadrelor didactice buzoiene s-a mutat din fața Prefecturii direct pe Calea Eroilor, acolo unde aveau loc evenimentele organizate de autorități în contextul marcării Zilei Eroilor. Prezent la ceremonie, președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, s-a adresat sindicaliștilor și a stabilit o întâlnire la Prefectură cu reprezentanții dascălilor.

A fost o zi grea pentru clasa politică buzoiană, nevoită să dea piept cu un corp profesoral extrem de nemulțumit de modul în care este tratat de ani de zile de mai-marii de la București. După încheierea ceremoniei de pe Calea Eroilor, Marcel Ciolacu a stat de vorbă cu profesorii și a stabilit o întâlnire la Prefectură.

Aici, liderul PSD  a purtat discuții cu liderii de sindicat și le-a dat asigurări că este pregătit să ia toate măsurile necesare pentru ca viitorul guvern să redea Educației demnitatea și respectul cuvenit:

M-am întâlnit și la Buzău cu reprezentanții profesorilor. Și o voi face oriunde, oricând până când această problemă se va rezolva.
Dincolo de salariile mici din educație, cred că este vorba și de respect. Respect care de 30 de ani a lipsit în relația statului cu cei care ne educă copiii. Viitorul Guvern trebuie să redea demnitatea și respectul cuvenit dascălilor! Și suntem pregătiți să luăm toate măsurile necesare!
Întotdeauna voi sta în mijlocul oamenilor să le ascult problemele!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook după întâlnirea cu sindicaliștii.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

2 Comments

  1. Păi, hai să ne lămurim domnule profesor Sontica! Pe aceeași parte a mesei cu Marcel Ciolacu, pentru a negocia cu profesorii măririle salariale, se află un subprefect numit politic de PSD, pensionar special la 48 de ani, fost ofițer de poliţie anticorupție, având o pensie de circa 9.000 lei lunar, sau chiar mai mult! Eu doar l-aș întreba pe Marcel Ciolacu ce are de spus legat de acest subiect! Restul e can-can!

  2. Felicitari pentru aceste foto! De aici se vede inca o data cat de mare este puterea politica si micimea celor care ii reprezinta pe dascali. Uitandu-te la aceste poze, simti ca spargerea grevei este inevitabila la Buzau. Primul pas s-a facut la Berca unde liderul de sindicat nu a putut rezista presiunilor politice si a anuntat astazi ca iese din greva si ca de luni isi reia activitatea la clasa. Soc, soc, soc! Restul membrilor, fara comandant si in deriva, continua greva . Cine urmeaza? Cumva cel din poza?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!