Administrație Politică Știrile zilei

Reușită pentru un primar buzoian! | Pod de 1 milion de euro, în comună

created by dji camera

După ani de zile în care au stat cu sabia deasupra capului la fiecare ploaie mai serioasă ori topire a zăpezii, locuitorii câtorva sate din comuna Vintilă Vodă răsuflă ușurați. Un pod rutier modern se va construi peste pârâul Slănic, chiar lângă podul de tuburi care era luat de ape în fiecare an, izolându-i complet pe localnici.

Ion Coman, primarul comunei Vintilă Vodă, se poate lăuda cu cea mai mare realizare a mandatului său. La capătul unor eforturi uriașe, edilul a reușit să obțină o finanțare în valoare de aproape un milion de euro de la Guvernul României, iar asta pentru a rezolva o problemă urgentă a comunei pe care o conduce.

Mai exact, este vorba despre construirea unui pod rutier modern peste pârâul Slănic, pentru a asigura legătura cu satele Petrăchești, Deleni și Coca, dar și cu drumul județean care ajunge la Vulcanii Noroioși.

Constructorul a turnat deja fundația pentru picioarele podului.

Problema oamenilor din Petrăchești nu este de ieri, de azi. Ani la rând, ei au rămas izolați la fiecare ploaie mai serioasă, după ce podul de tuburi – singura lor legătură cu lumea – era luat de ape, reconstrucția lui sărăcind de fiecare dată bugetul comunei. Nicio mașină nu putea ajunge în sat. Practic, orice situație de urgență apărută aici – fie că vorbim despre un incendiu, un accident sau un caz medical – trebuia rezolvată de săteni.

Noul pod rutier va avea două benzi de circulație și o lungime de 73 de metri. Lățimea de aproape 10 metri între parapeți va permite amenajarea unei piste pietonale și pentru bicicliști, creându-se, astfel, o alternativă la puntea veche de zeci de ani, care stă să cadă.

Ion Coman, primarul comunei Vintilă Vodă

Valoare totală a proiectului este de 4.898.862 lei, banii fiind alocați de către Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Lucrările sunt efectuate de societatea CONFERIC și ar urma să dureze 15 luni:

Înainte de a fi o reușită pentru administrația locală, acest pod este, în primul rând, o mare necesitate pentru oamenii din Petrăchești și din celelalte sate. Ani de zile ne-am chinuit cu toții din cauza podului de tuburi luat de viituri și numai noi știm câți bani am cheltuit numai ca să reparăm. Țin să le mulțumesc tuturor celor care ne-au sprijinit în demersul nostru de a obține finanțarea pentru acest proiect necesar – aș spune eu – întregului județ, deoarece el va conecta DJ 203 K cu localitatea Scorțoasa, prin care se poate ajunge mult mai ușor la Vulcanii Noroioși.”, a subliniat primarul comunei Vintilă Vodă.

Ion Coman conduce Primăria Vintilă Vodă din anul 2016, fiind ales din partea PSD. El a preluat mandatul de la Constantin Petcu, cel care s-a aflat în fruntea comunei timp de patru mandate, dar care s-a retras din cauza unor probleme de sănătate.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

1 comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.