Știrile zilei

Revin NINSORILE | Anunțul meteorologilor

Prognoza meteo confirmă revenirea ninsorilor. În următoarea perioadă vor cădea precipitaţii în mare parte a ţării, care se vor extinde în zilele următoare, anunţând astfel un weekend cu zăpadă, ploi sau lapoviţă şi polei.

În această noapte, în jumătatea sudică a ţării cerul va fi variabil, local şi temporar cu nebulozitate joasă, în timp ce în restul teritoriului înnorările vor fi persistente. Pe arii restrânse în nordul şi centrul Moldovei precum şi în zonele de munte vor cădea precipitaţii slabe predominant sub formă de ninsoare. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -10 şi 0 grade. În zonele joase de relief, izolat se va semnala ceaţă.

Joi, vremea se schimbă în ţară, deşi valorile termice vor fi în continuare apropiate de mediile multianuale. Ziua, vor fi înnorări temporare şi se vor semnala precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare, în nord şi nord-est, iar spre seară şi în extremitatea sud-vestică a ţării. Noaptea, cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii, în general moderate cantitativ, pe arii extinse în jumătatea sud-vestică a ţării şi local în rest. Va ninge şi se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpaţii Meridionali, sudul Crişanei, Banat şi local în Oltenia şi Muntenia.

Cu o probabilitate mai ridicată în regiunile sudice, spre dimineaţă ninsorile se vor transforma pe suprafeţe mici în lapoviţă şi ploaie şi se va produce polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului în sud-vestul şi sudul teritoriului, precum şi în zona de munte, cu viteze ce vor depăşi la rafală 65…70 km/h în sudul Banatului şi în zona montană aferentă precum şi pe crestele Carpaţilor Meridionali.

Prognoza meteo estimează că temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 2 grade, mai ridicate pe litoral. În zonele joase de relief, se va semnala ceaţă. Presiunea atmosferica va creşte în nordul şi estul ţării.

Harta transmisă de ANM cu vremea pe 14 decembrieNinsorile se extind sâmbătă

Sâmbătă, vremea va fi predominant închisă şi se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. Acestea vor fi în general însemnate cantitativ în vestul ţării, precum şi în zonele deluroase şi montane din rest, unde vor predomina ninsorile şi va continua să se depună strat de zăpadă, local consistent. În Dobrogea, cea mai mare parte a Olteniei şi Munteniei, iar spre seară şi noaptea în partea de sud şi sud-est a Moldovei, precipitaţiile sub formă de ninsoare şi lapoviţă se vor transforma treptat în ploaie şi local se va produce polei sau gheţuş. Vântul va avea intensificări temporare la munte, în regiunile sudice, sud-estice şi parţial în cele centrale, cu rafale în general de până la 45…50 km/h, iar pe creste şi peste 60…70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra de la valori în jurul a -3 grade în nordul Moldovei şi depresiuni, până la 10 grade în sudul litoralului. Minimele termice se vor situa între -6 şi 6 grade, uşor mai ridicate în zona costieră a Dobrogei.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: