Știrile zilei

REVOLTĂ la Mărăcineni | Localnicii se pregătesc să iasă în stradă: „Circulăm ca sacii de cartofi!”

A trecut mai bine de jumătate de an de la izbucnirea crizei de transport de la Mărăcineni, iar oamenii sunt din ce în ce mai revoltați de condițiile în care se circulă cu cele trei autobuze existente la ora actuală. Microbuzul 2M nu a mai revenit pe traseu, așa cum s-a promis, iar cele două autobuze cumpărate special de Trans Bus întârzie să apară. Pe Facebook deja se stabilesc detaliile ieșirii în stradă a cetățenilor nemulțumiți.

În ultimele luni, oamenilor li s-a promis că 2M va reveni la Mărăcineni odată cu începerea anului școlar. Școala a început, microbuzul nu a revenit în traseu, iar localnicilor nu le-a rămas altceva decât să se înghesuie ca sardelele în cele trei autobuze galbene ale Transbus. Condițiile sunt însă execrabile: autobuzele merg aproape târâș, deoarece pernele de aer cedează sub greutatea zecilor de călători dornici să ajungă în oraș sau acasă. Aglomerația din interior este infernală, iar autobuzele trec foarte rar, astfel încât elevii nu ajung nici la timp la școală, dar nici înapoi acasă, după terminarea orelor.

În urmă cu aproape două săptămâni, Primăria Mărăcineni anunța că societatea de transport a municipiului a cumpărat două autobuze de la Sibiu, destinate special comunei Mărăcineni. Pentru că cele două autobuze roșii întârzie să-și facă apariția pe șosea, localnicii se pregătesc să iasă în stradă:

„Dacă până pe data de 24.10.2016 autobuzele roșii 2 nu vor intra pe traseu, propun să facem ceva. Vă invit în stradă. Locația o las la alegerea dumneavoastră, dragi navetişti. Ieșiți dacă nu vă convine şi stați în casă dacă vă place situați asta. Eu nu mai vreau să circul ca „saci de cartofi”, vreau să circul ca oamenii. Să fim serioşi: suntem în secolul 21, dar … totuşi e de neconceput. Elevii merită să ajungă la ore la timp şi să nu aştepte în stație 1h şi 40 de minute pentru a ajunge la meditații. Oamenii de la schimbul trei au nevoie de transport ca şi cei care ies de la schimbul doi. Data limită 24.10.2016 pentru introducerea autobuzelor roșii, autobuzele trebuie să fie de la Pod Măteşti. , scrie un localnic pe pagina de Facebook special concepută.

Alți cetățeni nemulțumiți prezintă deficiențele din orarul celor trei autobuze și se întreabă dacă nu cumva trebuie să se întâmple o nenorocire pentru a se lua măsuri și în cazul lor:

„Despre transportul în comuna Mărăcineni sunt foarte multe de spus :

1.  autobuzele fac pană des ;

2. nu sunt autobuze la orele de vârf( nu sunt destule)

3. unele autobuze nu vin ( exmplu: autobuzul de la ora 07:56 în data de 05.10.2016, plecare Măteşti).
Autobuzul de la ora 06:30 a facut pana pe traseu) Mateşti -Gară , autobuzul de la ora 07:56 (Mateşti-Gară) nu a venit , autobuzul de la ora 16:33 era plin (cât pe ce să facă pană)!

(…)

Autoritațile competente de la Buzău aşteaptă: să se întample o nenorocire fiindcă autoritațile din Mărăcineni au făcut tot posibilul să introducă microbuzele, însa… se lovesc de fiecare dată de refuzul celor din primaria Buzău aducând tot felul de motive.
Ce putem face noi navetişti?
Hai să facem ceva!
Com cu ce putem face!!!!
DISTRIBUIȚI! ????????????????
, s-au revoltat oamenii pe Facebook.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close