Știrile zilei

ROMÂNIA ANULUI 2014: Bunica Zamfira de la Mânzălești trăiește dintr-o pensie de 3 lei pe lună

Trei lei, adică trei pâini sau de 10.000 de ori mai puţin decât cea mai mare pensie din România. Cu atât trăieşte Dinu Samfira din satul Gura Bădicului, comuna buzoiană Mânzălești.talon
Lacrimile de tristeţe ale bătrânei i-au determinat pe săteni să apeleze la mass-media pentru a arăta cum în România secolului XXI, o femeie primeşte în loc de pensie, batjocura unui sistem.
Pentru bunica Samfira, şi pâinea este un lux, iar cât priveşte carnea, i-ar fi uitat de mult gustul, dacă este să judecăm după pensia de urmaș pe care o încasează lunar. Ea primește de la statul român o pensie de 3 lei, cu care ar trebui să se descurce  o lună întreagă.
Dacă nu ar fi fost o nepoată mărinimoasă care să o ajute pe bunica de 82 de ani, fără îndoială că banii nu i-ar fi ajuns nici măcar să-și cumpere medicamentele pentru o săptămână.
În urmă cu câteva zile, familia bătrânei a depus, la primăria comunei, un dosar pentru acordarea ajutorului social, care ar fi fost aprobat.

pensie 3 lei

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

3 comentarii

 1. Cata pensie vrea daca nu a muncit macar o zi ? Sa scoata cuponul pe care primeste diferenta de 397 lei pana la cuantumul ajutorului minim garantat de 400 lei . Oricum pensiile in Romania , pentru milioane de oameni , sunt o mizerie . Ce cu 400 de lei poti trai ?

 2. Pensie de 3 lei e o bataie de joc. Nu imi dau seama cine a calculat asta, pana si evaluarea si gestionarea dosarului ei, tiparirea hartiei, transport ajung sa coste mai mult.
  Cu 400 lei nu stiu daca se poate trai, dar cunosc familii cu copil, un singur venit minim pe economie si cu ce mai au pe langa gospodarie se descurca.

  Pe de alta parte, nici nu e corect sa avem pensionari cu 5-10 ani de munca, cand noi, cei tineri avem de lucrat si contribuit constant timp de 40 ani la sistemul de pensii, fara puterea de a verifica in fiecare luna ca angajatorul ne-a platit darile (eu am aflat cu aproape 2 ani intarziere ca o firma anterioara nu mi-a platit o perioada de cateva luni si nici nu am putut sa acoper eu din economii decat la partea sociala pentru ca eram insarcinata si asa mi-a cerut de la CASMB).
  Eu deja am contribuit 15 ani, dar fratele meu care a lucrat aproape tot timpul la negru va fi nevoit sa lucreze pana la 70 ani.

 3. teo : as dori sa donez si eu batranei niste bani.. cum pot lua legatura cu dumneaei? 0740008628 Teo. astept raspunsul d-voastra spune:

  teo : as dori sa donez si eu batranei niste bani.. cum pot lua legatura cu dumneaei? 0740008628 Teo. astept raspunsul d-voastra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: