Politică

PROIECT DE LEGE: Salarii mai mari pentru angajații din linia întâi

Doi deputați buzoieni propun transformarea funcțiilor publice din prefecturi, astfel încât angajații considerați a fi „din linia întâi” să primească mai mulți bani la salariu.  Propunerea a fost făcută recent de către deputatul PSD Romeo Lungu, ea primind sprijinul unui alt deputat buzoian: Gabriel Avrămescu (PNL).

Concret, cei doi aleși buzoieni vor ca funcțiile publice din Instituția Prefectului să fie transformate din funcții publice teritoriale în funcții publice de stat. Într-o postare pe Facebook, deputatul Romei Lungu aduce în sprijin faptul că repsectivii angajați verifică legalitatea actelor administrative.

Deputatul liberal Gabriel Avrămescu vorbește însă despre angajații din prefecturi, considerați „din linița întâi” chiar dacă nu sunt medici, asistente, infirmere ș.a.

„Am inițiat, împreună cu un alt deputat buzoian, o #inițiativă #legislativă ce propune ca #funcțiile #publice din cadrul #InstituțieiPrefectului să devină funcții 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰𝗲 𝗱𝗲 𝘀𝘁𝗮𝘁 în loc de funcții 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰𝗲 𝘁𝗲𝗿𝗶𝘁𝗼𝗿𝗶𝗮𝗹𝗲.
🧾 Argumentele care stau la baza inițiativei:
✅ 𝗣𝗿𝗲𝗳𝗲𝗰𝘁𝘂𝗹 𝗰𝗼𝗻𝗱𝘂𝗰𝗲 𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰𝗲 𝗱𝗲𝗰𝗼𝗻𝗰𝗲𝗻𝘁𝗿𝗮𝘁𝗲 𝗮𝗹𝗲 𝗺𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗲𝗿𝗲𝗹𝗼𝗿. ↗️ Rolul acestuia înscrie aparatul de lucru mai aproape de importanța funcțiilor de stat.
✅ Faptul că aparatul instituției prefectului #verifică 𝗹𝗲𝗴𝗮𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 𝗮𝗰𝘁𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗮𝗱𝗺𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝗮𝘁𝗶𝘃𝗲, reprezintă un raționament important pentru ca aceste funcții să se plaseze în eșalonul 🔝 cel mai #înalt ca 𝗿𝗲𝘀𝗽𝗼𝗻𝘀𝗮𝗯𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲.
✅ Exercitarea rolului constituțional de conducere și de avizare a proiectelor bugetelor, dar și posibilitatea de a propune ministrului o faptă ce constituie abatere disciplinară, conferă prefectului 🚩responsabilități care trebuie să se reflecte și în ceea ce privește aparatul instituției.
Sper ca și ceilalți colegi să înțeleagă importanța acestui proiect și să îl 𝘃𝗼𝘁𝗲𝘇𝗲 𝗳𝗮𝘃𝗼𝗿𝗮𝗯𝗶𝗹!”, a scris deputatul Romeo Lungu pe Facebook.

„Oamenii din linia întâi vor primi mai mulți bani la salariu!
Ne dorim să echilibrăm veniturile celor care lucrează în Instituțiile Prefectului din întreaga țară printr-o propunere legislativă care corectează o scăpare a Codul Administrativ.
S-a vorbit foarte puțin despre oamenii din Prefecturile din România care au fost asemenea doctorilor, asistentelor, infirmirelor sa, în prima linie în perioada pandemiei.
Angajații acestei instituții sunt prezenți la datorie, de fiecare dată, în diverse situații de criză importante pentru comunitățile locale, fie că vorbim despre pandemie, dar și despre calamități naturale sau alte evenimente.
Am depus, așadar, la Senat, propunerea legislativă care presupune ca funcțiile publice din cadrul instituției prefectului să devină funcții publice de stat în loc de funcții publice teritoriale cum prevede actualmente Codul administrativ și astfel veniturile personalului vor crește. Îmi doresc ca această propunere să primească urgent votul colegilor senatori și mai apoi al parlamentarilor deputați.
Reușim astfel să corectăm o parte din Codul Administrativ, dar și să redăm oamenilor drepturile cuvenite.
#prefectura #deputatdeBuzau”, este postarea deputatului Avrămescu.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

2 comentarii

  1. Hop cum au ajuns pe functii vor si mai mult, ca trebuie sa scoata banii pe spagile date. Oamenii astia sunt de o nesimtire… Ceva concret pt a beneficia clasa medie sau saraca nu ar propune. Tot functii caldute. O mizerie de parlamentari

  2. Sunt mulți oameni cu salarii mici, mai bine v-ati concentra pe eliminarea pensiilor speciale, a pensionarilor prea timpurii sin armata și alte instituții, pe creșterea nivelului de trai la cei din privat și abea apoi alte chitibusuri financiare. Dar cel mai ușor este sa mărești salariile unor oamenifara sa ne gândim la ceilalți, astfel sa facem rost de voturi.
    Poate o măsură populara va fi de a adăuga la pensionare vârstă minima de 55-60 ani ptr toate categoriile de salariați. De ex.. Dl Ciuca… Este bun de prim ministru, dar nu mai era bun de general activ în armata. Ridica tancurile cu mana… Îl durea cervicala?!…. Eliminați întâi discrepantele sociale și apoi adăugați altele… Ne.am saturat sa adăugați mereu favoruri. Trebuie sa primeze echilibru și apoi mai vedem… Nu mai aveți nici echilibru și nici idei constructive!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: