Știrile zilei

Șantierul din Buzău pe care se lucrează la foc continuu!

Unul dintre cele mai așteptate momente ale anului 2019 la Buzău îl constituie, fără îndoială, inaugurarea podului rutier și a celui pietonal de la Vadu Pașii. Ampla lucrare a fost asumată de către Consiliul Județean Buzău, care, deși nu era proprietarul podului, a decis să salveze acest obiectiv.

Lucrările au avansat rapid în această iarnă, grație condiţiilor meteo favorabile. Muncitorii lucrează de zor la finalizarea punților rutiere și capetelor exterioare ale podului. Elementele metalice sunt asamblate în uzina constructorului, urmând ca primele macarale să ajungă la pod pentru a le monta undeva în jurul datei de 17 mai.

Constructorul este de părere că în doar trei luni se va circula lejer peste râul Buzău, în paralel cu vechiul pod, care va fi transformat în muzeu.

„Se sudează la foc continuu și se asamblează părțile metalice ale podului ce vor fi transportate ulterior pe șantier cu utilaje grele. Am programat ca pe data de 17 mai să aducem macaralele de mare tonaj iar pe 20 mai să începem montarea propriu zisă a punților rutiere. Ultima etapă e și cea mai delicată dar după finalizare urmează să turnăm asfaltul și astfel să terminăm contrucția”, a declarat, pentru Jurnalul de Buzău, inginerul Victor Vasilescu, director general al SC Integral SA Buzău.

Iarna blândă le-a permis muncitorilor să lucreze aproape încontinuu la noul pod.

Lucrarea de reabilitare a podului monument istoric de la Vadu Pașii și de construire a unui nou pod rutier este finanțată prin Programul National de Dezvoltare Locală I, valoarea investitiei fiind de 26 milioane de lei. Beneficiarul ei este Consiliul Județean Buzău, instituție care supraceghează atent stadiul lucrărilor la acest obiectiv strategic al județului Buzău.

Lucrările au început în vara anului 2017, iar constructorul estimase că le va încheia în luna septembrie a acestui an.

Lucrarea este executată de un consorţiu format din mai multe firme, printre care si Integral Buzău, societate de construcţii care a ridicat si noua maternitate din municipiu.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button