Știrile zilei

Sărbătoare la Alba Iulia! | Buzoianca din poza cu Arafat

Sunt „totdeauna și tuturor, gata pentru ajutor”. Serviciul lor înseamnă slujirea aproapelui și nu întotdeauna li se recunoaște acest merit, ba poate chiar dimpotrivă. Ieri și azi însă, au sărbătorit ziua lor, a salvatorilor de pe Ambulanță, pentru prima dată în afara Capitalei. 

În anul Centenarului, opt angajați ai Serviciului de Ambulanță Județean Buzău au participat la Alba Iulia, oraș devenit gazda Zilei Naţionale a Ambulanţei din România. Evenimentul aflat la cea de-a IV-a ediție se desfășoară pentru prima dată în afara Capitalei. Pe lângă medicii și personalul de la serviciile de ambulanță din țară, la Alba Iulia au fost prezenți ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, secretarul de stat Raed Arafat, senatori, deputați și oficialități locale.

Delegația buzoiană a fost însuflețită de prezența unui angajat despre care se poate spune, fără exagerare, că se identifică, uneori, cu instituția Ambulanței. Este vorba despre asistenta șefă Rodica Corneci, purtător de cuvânt al SAJ Buzău și unul dintre oamenii de bază ai serviciului. Prezentă în toate fotografiile, as. Corneci nu a ratat ocazia de a se fotografia cu cel supranumit „Printele SMURD”, un pionier al medicinei de urgență din România, dr. Raed Arafat.

„În total, au fost 45 de echipaje de Ambulanță din toată ţara prezente în Cetatea Alba Carolina. Astăzi, la ora 10.00, a avut loc primirea invitaţilor. deschiderea oficială fiind făcută în prezenţa ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, a secretarului de stat dr. Raed Arafat, a mai multor parlamentari, și autorităţile locale. La 12:00, festivitatea s-a încheiat cu un ceremonial cu salve de tunuri, după care s-a pornit un marș al ambulanţelor din toate județele țării.”, a relatat, de la Alba Iulia, asistentul șef Rodica Corneci.

Serviciul de Ambulanță Județean Buzău își desfășoară activitatea sub autoritatea Ministerului Sănătății. Nu de puține ori, salvatorii de pe ambulanță fac eforturi supraomenești pentru a răspunde tuturor solicitărilor venite de la pacienți, din cauza numărului mic de mașini și a personalului subdimensionat.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: