Știrile zilei

Șase localități din Buzău în scenariu roșu. Situația pe județ

Șase localități din Buzău, printre care orașul Pătârlagele și municipiul reședință de județ, se află în scenariul roșu și au aplicat deja măsurile prevăzute în H.G nr. 432/2021.

Municipiul Buzău se menține în jurul valorii de 3 cazuri la mia de locuitori și scapă de carantinarea zonală, după ce Ordinul publicat de fostul secretar de stat Andreea Moldovan a fost abrogat de noul ministru (interimar) al Sănătății, Florin Cîțu.

„Luând în considerare faptul că la nivelul unităților administrativ-teritoriale PIETROASELE,  TISĂU, GHERĂSENI,  BUZĂU, PĂTÂRLAGELE și CHILIILE  incidența  cumulată la 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori, iar unitățile administrativ – teritoriale : PARDOŞI, VÂLCELELE, GLODEANU SĂRAT, VINTILĂ VODĂ, BERCA, CISLĂU, COZIENI, VADU PAŞII, BOZIORU, LARGU, POŞTA CÂLNĂU, RÂMNICU SĂRAT, CERNĂTEŞTI, MEREI, VIPEREȘTI, MĂRĂCINENI, ZIDURI, FLORICA, PADINA și RUȘEȚU înregistrează un nivel al ratei incidenței cumulate la 14 zile mai mare de 1.5 la 1000 de locuitori, determină luarea măsurilor prevăzute în H.G nr. 432/2021.

De asemenea, ținând cont de faptul că la nivelul unitații administrativ – teritoriale CHILIILE și GHERĂSENI rata de incidență cumulată este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, impune aplicarea măsurilor aferente.”, transmite DSP Buzău.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button