PoliticăȘtirile zilei

Scenariu APOCALIPTIC la Primăria Buzău! | Toma: „Altfel, nu mai stau!”

Un subiect apărut astăzi în online-ul buzoian naște îngrijorare în privința viitorului lui Constantin Toma la Primăria Buzău. În ciuda proiectelor curajoase implementate de când se află la cârma Primăriei, edilul pare dispus să își depună mandatul în cazul în care nu găsește înțelegere la București.

Mai exact, este vorba despre trecerea în sarcina Primăriei Buzău a plății salariilor pentru aproape o mie de persoane cu handicap sau însoțitori ai acestora. Măsura se aplică tuturor municipiilor, conform noii legislații în domeniul finanțelor, dar la Primăria Buzău măsura zădărnicește toate planurile municipalității.

Anunțul edilului este cu atât mai îngrijorător cu cât acesta ar fi declarat în fața jurnaliștilor că este dispus să plece de la Primărie, dacă ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici (fost senator de Buzău, în mandatul trecut), nu îi va da banii pentru plata acestor salarii în plus.

Potrivit unor surse apropiate Palatului Comunal, un salariu este de 2080 de lei brut la care se adaugă 347 de lei/lună indemnizația de hrană și 1450 de lei/an voucherul de vacanță. De asemenea, indemnizația este de 1263 de lei net, bani folosiți de persoana cu handicap pentru a plăti din mână persoana care o ajută.

Situația este cât se poate de ingrată. După prezentarea într-un anumit fel a cazului în presa locală, opinia publică din Buzău ar putea dezvolta anumite păreri despre persoanele cu handicap, ceea ce ar fi cu adevărat nedrept și INACCEPTABIL. Situația cere neapărat o rezolvare din partea ministrului de finanțe. În caz contrar, la cât de ferm îl cunosc buzoienii pe edilul Toma, acesta ar putea să-și respecte cuvântul dat:

„Situația e gravă. Da, sunt disperat. Ieri m-am dus la București la ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. I-am prezentat și lui cifrele. Riscăm să n-avem bani să plătim salariile. Ce să mai vorbim de a face câteva ceva prin oraș. I-am cerut lui Teodorovici să ne dea bani pentru a plăti salariile însoțitorilor și indemnizațiile persoanelor cu handicap. Altfel, eu nu mai stau ca primar, doar să dau niște salarii și să nu pot face nimic pentru dezvoltarea orașului. Mai adăugați aici și cele 300 de salarii pentru polițiștii locali de la pază de care nu mai era nevoie.”, ar fi declarat, astăzi, primarul Buzăului.

Liderul de la Palatul Comunal a estimat, astăzi, că plata salariilor și a indemnizațiilor va costa Primăria Buzău în 2019 în jur de 14 milioane de lei.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close