CORONAVIRUS

Scenariu șoc în cazul tânărului mort în canalul de la Cândești

Alina Lungu și Cătălin Cojanu și-au găsit sfârșitul în canalul de la Cândești (Buzău).Screen Shot 2014-08-12 at 5.30.00 PM

Trupul fetei de 23 de ani a fost găsit, după ore de căutări, la aproape un kilometru de locul unde a fost găsit Jeep-ul în care iubitul ei rămăsese blocat.

CITEȘTE ȘI:  DURERE FĂRĂ MARGINI: Scafandrii au găsit trupul Alinei Lungu, iubita tânărului mort în canalul de la Cândești

 

Cu toate acestea, amândoi ar fi putut scăpa de tragedie. Titu Aur, cunoscutul pilot de raliuri, a explicat cum ar fi putut fi evitată moartea celor doi buzoieni.

„În primul rând, când ajungi în situații de acest fel, intri în panică și reacționezi greșit. Ideal ar fi așa: când mașina a ajuns în apă, ar trebui să deschidem geamul sau să-l spargem pentru că nu există nicio șansă de a deschide portiera. Când spargi geamul, tendința este să ieși cât mai repede din mașină, dar nu vei reuși pentru că apa intră imediat. Și atunci trebuie să stai în zona în care este aer, să intre apa în mașină, iar când s-a egalizat cât de cât presiunea, trebuie să ieși pe geamul pe care tocmai l-ai deschis, iar de acolo trebuie să știi să înoți sau să ai capacitatea de a ieși la suprafață fără să înghiți prea multă apă. Sunt lucruri care sunt greu de gestionat atunci când ești la limită. Ar trebui ca lumea să fie pregătită pentru astfel de situații, dar este greu”, a zis Titi Aur pentru DC News.

„Ar trebui ca șoferii să aibă un ciocănel de spart geamul pentru că mașina răsturnată rămâne, de obicei, fără curent. Nu prea se pregătește nimeni pentru astfel de lucruri și din acest motiv probabilitatea să ieși dintr-o mașină care se află în apă este destul de mică”, a mai zis Titi Aur.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close