CORONAVIRUSEducaţie

GALERIE FOTO: „Şcoala Ecoterrienilor” la Măgura

Primul pas a fost făcut în urmă cu câţiva ani, când Şcoala Gimnazială Măgura a devenit una dintre puţinele şcoli din mediul rural din judeţul Buzău, în care se desfăşoară proiecte europene pe tema ecologiei. În calitate de coordonator, profesoara Sanda Neluța a implementat în unitatea de învăţământ de la Măgura campania „Şcoala Ecoterrienilor”, organizată de către Asociaţia ECOTIC, ECOTIC BAT SRL.

Campania este organizată şi se desfăşoară, în total, în maxim 200 de şcoli la nivel naţional. Ea presupune participarea şcolilor şi a comunităţilor din care acestea fac parte, prin profesori, elevi, cât şi familiile acestora în activităţile cu specific ecologic desfăşurate de instituţia de învăţamânt implicată în campanie şi îşi propune să schimbe atitudinea şi comportamentul populaţiei privind protecţia mediului şi în special cel al colectării separate, reutilizării resurselor şi utilizării energiei verzi, detaliind modul în care se pot reduce poluarea şi economisi resursele prin colectarea corectă a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) şi a deşeurilor de baterii şi acumulatori (DBA) şi predarea acestora într-un mod corect şi prietenos mediului.

Realizarea activităţilor cuprinse în această campanie de către elevi şi profesori vor conduce la schimbarea atitudinii lor, cât şi a persoanelor din comunităţile în care are loc campania de colectare separată a deşeurilor şi reciclarea acestora în special.

Urmărind obiectivele acestei campanii şi de asemenea cele pe care elevii acestei şcoli deja le cunoşteau din celelalte proiecte desfăşurate în unitatea de învăţământ, prof. Sandu Neluţa şi-a propus o serie de activităţi împreună cu elevii şi profesorii Şcolii Gimnaziale Măgura: plantare de copaci – acţiune ce se va desfăşura cu ocazia Lunii Pădurii cu ajutorul Primăriei Comunei Măgura şi a Ocolului Silvic din zonă, ecologizare – acţiune menită ecologizării traseului turistic Măgura-Mănăstirea Ciolanu şi de asemenea, ore de eco-educaţie.

Ziua de 1 martie a venit la Şcoala Gimnazială Măgura nu doar cu obişnuitele mărţişoare, ci şi cu ora de eco-educaţie. În cadrul acesteia, coordonatorul, prof. Sandu Neluţa le-a prezentat preşcolarilor şi  şcolarilor din ciclul primar şi gimnazial ai acestei unităţi de învăţământ, mesajul Ecoterrienilor privind schimbările climatice şi poluarea, reciclarea, limitarea deşeurilor şi colectarea selectivă a acestora.

La aceste activităţi au luat parte nu doar toţi elevii şcolii, ci şi cadrele didactice. Materialele PowerPoint, clipurile prezentate şi discuţiile care le-au urmat, au captat atenţia celor prezenţi şi au lămurit diverse probleme actuale legate de subiectul campaniei.

La Şcoala Gimnazială Măgura vor continua activităţile prevăzute în această campanie, în paralel cu cele din proiectele europene în care unitatea de învăţământ este implicată, continuând ceea ce s-a instaurat aici ca o adevarată tradiţie: protejarea mediului.

 

 

 

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button