Sport

Se fac ultimele pregătiri pentru Campionatului European de Fotbal din 2021

Mai sunt puține zile până la startul turneului final al Campionatului European de fotbal (11 iunie – 11 iulie), iar în țările care vor găzdui meciuri se fac ultimele pregătiri.

România este una dintre ele, pe „Arena Națională” din capitală urmând a se juca patru partide: cele trei din grupa C – Austria vs Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19:00), Ucraina vs Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16:00) și Ucraina vs Austria (21 iunie, ora 19:00), plus o optime de finală – câștigătoarea Grupei F vs formația clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C (28 iunie, ora 22:00).

Trofeul care va fi înmânat câștigătoarei a ajuns și la București, fiind prezentat în cadrul unei ceremonii cu participarea ambasadorilor României la turneul final: Miodrag Belodedici, Dorinel Munteanu și Gabriel Szabo. Cupa a fost în grija lui Cătălin Bîrsan, care a dezvăluit lucruri mai puțin știute despre îngrijirea ei:

„Avem un întreg manual cu privire la procedurile pentru mânuirea, instruirea și lustruirea trofeului. Rezumatul manualului are 172 de pagini. Nu avem voie să-l atingem cu mâna liberă sau cu alte substanțe și materiale în afară de cele de la UEFA și nu avem voie să-l ridicăm, acest drept fiind doar al celor care îl câștigă. Este o bijuterie, făcută de o casă de bijuterii din Marea Britanie care lustruiește și oferă bijuteriile pentru Casa Regală a Marii Britanii”

La rândul său, Gică Popescu, consilierul onorific guvernamental pe probleme legate de organizarea Euro 2020, a declarat: „Ca jucător, am participat la două ediții ale Campionatului European și am avut posibilitatea să constat importanța acestui eveniment. Este o onoare să primim la București un trofeul îmbrățișat de nume mari ale sportului european”.

Premieră: loturile vor include 26 de spectatori

UEFA a aprobat o schimbare importantă în ceea ce privește numărul jucătorilor din loturile naționalelor participante. Astfel, federațiile pot trimite o listă cu 26 de nume, față de 23, cum se obișnuia. Selecționerii trebuie să se decidă până pe 1 iunie asupra jucătorilor pe care vor conta. De la această dată și până la începerea competiției, se poate înlocui un fotbalist de pe listă, în caz de „accidentare sau îmbolnăvire serioasă”, atestate medical.

„Pentru mai multă claritate, jucătorii care au fost testați pozitiv la Covid-19 sau cei care au fost plasați în izolare în calitate de caz-contact intră în categoria îmbolnăvirilor serioase”, au explicat oficialii UEFA.

Controversă: doar spectatori vaccinați?

Potrivit ultimelor informații, la meciurile de pe „Arena Națională” vor asista 12.500 de spectatori. Rămâne de văzut ce condiții trebuie să îndeplinească aceștia pentru a avea privilegiul de a vedea evenimentele sportive pe viu.

Florin Cîțu, prim-ministrul României, a anunțat că porțile stadionului vor fi deschise doar pentru fanii vaccinați. Pe de altă parte, Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a spus că există deja o înțelegere cu UEFA, conform căreia spectatorii pot fi și din rândul microbiștilor testați negativ.

Transport gratuit pentru deținătorii de bilete

Consiliul General al Municipiului București a decis ca participanții la turneul final al Euro 2020 să circule gratuit cu mijloacele de transport în comun. Toți deținătorii de bilete la meciurile campionatului UEFA EURO 2020 vor folosi transportul public local de călători în baza unui card de transport digital, pe care îl pot accesa în aplicația UEFA EURO 2020, sau prezentând biletul de meci, în ziua partidei sau în ziua următoare.

De asemenea, personalul acreditat de forul fotbalistic continental (voluntari și reprezentanți mass-media) va beneficia de această facilitate pe toată perioada organizării competiției.

Până la pariurile pe meciurile dintre cele mai bune echipe naționale din Europa, clienții agențiilor online pot încerca și altfel de distracții, cum ar fi loteriile virtuale, pentru care există diverse oferte precum acest tip de promoție.

Până la urmă, atunci când se întâlnesc două echipe de aceeași valoare, și jocul de fotbal este ca o loterie.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button