Știrile zilei

Se intră în atmosfera de sărbătoare | Ce surprize li se pregătesc buzoienilor

Anul acesta, Ziua Națională a României va fi una specială la Buzău. Spre deosebire de anii trecuți, sute de steaguri tricolore vor împodobi orașul, iar cântăreți din România, Republica Moldova și Serbia vor urca pe scena dedicată marelui eveniment din istoria poporului român. Mii de porții de fasole vor fi distribuite gratuit de către Consiliul Județean, în aceeași zi urmând a fi aprins și iluminatul festiv.

Odată cu sărbătorirea Zilei Naționale de anul acesta, începe numărătoarea inversă până la Centenarul Marii Uniri. De aceea, autoritățile buzoiene își propun ca aceasta zi să fie una specială. Consiliul Județean și Primăria municipiului sunt cele două instituții care se vor asigura că Buzăul va avea parte de acea feerie a sărbătorilor specifică marilor orașe.

După manifestațiile militare de la Prefectură, Consiliul Județean va pregăti 2500 de porții ed fasole cu ciolan și 500 de porții de fasole de post în Parcul Crâng, acolo unde va fi organizat și un spectacol de muzică populară. Meniul oferit buzoienilor va conține și un pahar cu vin și un desert, prețul de achiziție fiind de 14 lei, cu 5 lei mai puțin decât anul trecut.

De asemenea, Consiliul Județean se va ocupa de îmbodobirea bulevardului Bălcescu, centrul distracției hibernale fiind din nou tunelul de lumini de la Muzeul Județean.

Primăria va împodobi și ea orașul cu aproape 300 de steaguri tricolore, iar de Ziua Națională va organiza un concert în Piața Daciei, la care vor participa cântăreți din România, Republica Moldova și Serbia.

De asemenea, în Piaţa Dacia vor fi amplasate căsuţe de lemn de unde buzoienii vor putea să îşi cumpere bunătăţi culinare tradiţionale, dar şi produse de artizanat.

În completarea cadrului magic de sărbătoare, vizitatorii se vor putea delecta patinând pe un patinoar mobil amplasat tot pe platoul din faţa Palatului Comunal, învăluiţi în lumini multicolore, dar şi de acorduri muzicale specifice Sărbătorilor de iarnă.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button