EconomicȘtirile zilei

„Se poate intra în magazinele de cosmetică și detergenți dacă ești nevaccinat?”

REPORTER BUZOIAN răspunde întrebărilor legate de restricțiile intrate în vigoare pe 25 octombrie. 

„Se intră în Bian, DM sau alte magazine de cosmetice? Noi de unde luăm detergent, săpun, șampon și cele necesare igienei? Astea nu sunt considerate esențiale în România civilizată?”

Potrivit documentului intrat în vigoare luni, 25 octombrie, accesul persoanelor fără certificat verde în magazinele neesențiale este îngrădit. Practic, cei care nu dețin un astfel de certificat nu au voie să intre decât în magazinele alimentare și în farmacii. Totuși, și aici există o restricție: nevaccinații nu pot intra în orice fel de supermarket, ci doar în cele cu intrare stradală.

Așadar, la Bian (magazinul de cosmetică), DM și alte magazine nealimentare NU pot intra decât vaccinații. De pildă, magazinele de cosmetică, jucării, detergenți, îmbrăcăminte, construcții și altele sunt considerate neesențiale, iar dacă românii vor să mai intre aici, sunt obligați să se vaccineze.

Trebuie menționat faptul că îngrădirea drepturilor celor nevaccinați nu reprezintă voința patronilor de magazine. Ba am putea spune că e chiar invers, dacă ar fi să ne luăm după cifrele de săptămâna asta. Vânzările magazinelor neesențiale s-au prăbușit, în timp ce foștii clienți migrează către supermarketurile rămase deschise sau către mediul on-line.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

  1. Ce tare m-am bucurat cand am auzit ca nici în hoteluri nu mai au voie nevaccinatii. Au rămas sa doarmă în masina sau în cort, cu speranța că le aduce Sosoaca o sticlă de apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button