Știrile zilei

Se va amenaja pe Calea Eroilor

Primăria municipiului Buzău intenționează să amenajeze un muzeu militar pe Calea Eroilor, în incinta Diviziei 2 Infanterie „Getica”. Proiectul ar urma să se realizeze în parteneriat cu Armata.

Potrivit primarului Constantin Toma, viitorul muzeu militar va fi amenajat într-o clădire istorică situată în curtea Garnizoanei. Pentru ca acest lucru să se realizeze, este nevoie mai întâi ca Ministerul Apărării să cedeze clădirea, pentru ca municipalitatea să poată investi în reabilitarea și reamenajarea ei conform noii destinații.

Noul muzeu ar urma să găzduiască colecții de arme, machete, tehnică militară și o bibliotecă. De asemenea, în curte ar urma să fie expuse piese de artilerie.

Proiectul ar urma să încoroneze complexul arhitectural al Căii Eroilor, din care mai fac parte cimitirul, biserica, dar și expoziția de fotografie în aer liber amenajată în anul 2018, de către Primăria municipiului Buzău.

Viitorul muzeu s-ar număra printre puținele de acest fel din țară și ar urma să valorifice bogata tradiție ostășească a județului nostru.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button