Știrile zilei

Se va construi într-o comună din Buzău | Primar: „Cu bucurie în suflet, vă aduc la cunoștință…”

Veste bună pentru locuitorii comunei Siriu, care, în curând, vor putea beneficia de servicii medicale de calitate chiar în localitatea lor, grație unui proiect anunțat de primarul Dragoș Voicu.

Concret, este vorba despre o investiției de aproape 5 milioane de lei, derulată prin Compania Națională de Investiții, ce prevede „Construirea și dotarea dispensarului uman în sat Lunca Jariștei, comuna Siriu, județul Buzău” .

În cadrul unei postări pe Facebook, primarul sin Siriu aduce la cunoștința cetățenilor faptul că proiectul depus la CNI prevede construirea unui dispensar uman în centrul comunei, clădirea având o suprafață generoasă și cuprinzând cabinetul medicului de familie, un cabinet pentru asistente-primire pacienți, un cabinet de stomatologie și un cabinet de cardiologie, toate dotate cu aparatură de ultimă generație.

„Cu bucurie în suflet, vă aduc la cunoștință faptul că în data de 24.03.2022, Primăria Comunei Siriu a reușit depunerea la C.N.I. ( Compania Națională de Investiții ) a proiectului privind ”Construirea și dotarea dispensarului uman în sat Lunca Jariștei, comuna Siriu, județul Buzău” .
Proiectul își propune construirea clădirii unui nou dispensar uman în centrul comunei, lângă Școala Gimnazială Siriu, cu o suprafață generoasă, ce cuprinde cabinetul medicului de familie, un cabinet pentru asistente-primire pacienți, un cabinet de stomatologie, un cabinet de cardiologie, dotate cu aparatură de ultimă generație, valoare totală a investiției fiind de 4 688 312,73 lei cu TVA, sumă exclusiv de la bugetul de stat.
Terenul pe care dorim să realizăm noul dispensar uman face parte din Domeniul Public al comunei Siriu iar predarea amplasamentului catre Compania Națională de Investiții pentru realizarea investiției s-a realizat conform H.C.L. nr. 34 / 13.05.2022.
Prin înființarea acestui nou dispensar uman ne dorim îmbunătățirea stării generale a cetățenilor prin asigurarea accesului facil la servicii medicale calitative.
După realizarea investiției, clădirea vechiului dispensar uman ar putea deservi, de ce nu, pentru un cabinet veterinar sau pentru altă activitate utilă cetățenilor.
Vă asigur de faptul că vom depune eforturi continue pentru atragerea de fonduri nerambursabile în vederea realizarii obiectivelor propuse.”, a scris pe pagina sa de Facebook primarul comunei Siriu, Dragoș Voicu.


Materialul video atașat poate fi vizionat aici.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: