Știrile zilei

Se vor amenaja în Parcul Crâng din Buzău

Refugii răcoroase în zilele caniculare, parcurile urbane atrag și încântă vizitatori de toate vârstele, localnici sau turiști. Veche rămășiță din Codrii Vlăsiei, Crângul buzoian continuă să rămână una dintre marile atracții ale orașului.

Din dorința de a proteja natura, dar și pentru a oferi cetățenilor săi un veritabil loc de recreere, Primăria municipiului Buzău s-a angajat ca, în următorii cinci ani, să transforme Parcul Crâng în cel mai mare parc urban din țară. Anul trecut, primarul Constantin Toma a anunțat că Executivul a aprobat trecerea păduriii Crângului din proprietatea Romsilva în cea a municipiului Buzău, iar ambiția sa este să o transforme în cel mai are parc din sud-estul Europei, după modelul parcului din Berlin.

Toma și Ciolacu au redat buzoienilor pădurea Crâng.

În afară de grija pentru zonele înverzite, ce ridică simțitor calitatea vieții celor care locuiesc în apropiere, Primăria s-a gândit să amenajaeze trasee de antrenament prin parcul Crâng, atât pentru sportivi, cât și pentru iubitorii de mișcare.

Suprafața de aproape 200 de hectare a Crângului va permite crearea unei rețele de piste pentru antrenament. Astfel, Crângul va fi conectat cu stadionul de atletism, obiectiv ce va intra și el în reabilitare și modernizare, grație unui proiect cu fonduri europene.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Statistici T5