Utile

SECRETUL pentru gustul autentic al mâncărurilor de acasă!

Gustul autentic al mâncării preparate în casă reușește să atragă atenția chiar și a celor mai pretențioși oaspeți. În timp ce bucătarii de renume se bazează pe cunoștințele adunate de-a lungul experiențelor culinare, aceștia sunt foarte atenți la aparatele pe care le folosesc. O alegere greșită a funcțiilor și caracteristicilor poate conduce la alterarea atât a gustului, cât și a compoziției preparatelor.

Din fericire, la ora actuală există numeroase surse de inspirație atunci când vine vorba de aparate pentru bucătărie. Unul dintre cel mai des întâlnite și uzitate este cuptorul pe gaz, căruia îi datorăm cele mai delicioase prânzuri, cine și deserturi. Descoperă alături de noi tot ce trebuie să știi despre cuptoarele pe gaz, de la funcțiile pe care să le ai în vedere, până la cele mai importante caracteristici.

Ce este un cuptor pe gaz?

Ți-ai dorit vreodată să ai parte de o crustă uniformă pe toată suprafața preparatelor tale? Ei bine, acesta este rezultatul introducerii mâncării într-un cuptor cu gaz. Spre deosebire de un cuptor electric, în care procesul de încălzire este mult mai rapid și uniform, cel pe gaz are o temperatură superioară în partea de sus și una mai scăzută în partea de jos. Acest raport în materie de temperatură este motivul pentru care, la finalul perioadei de așteptare, te vei putea bucura de acea crustă delicioasă care exista în copilărie la toate preparatele mamei.

Care sunt cele mai importante funcții ale unui cuptor pe gaz?

Varietatea mare de produse și modele existente pe piață ar putea să îți îngreuneze cu mult procesul de alegere. Chiar dacă un cuptor pe gaz are un preț mai mic în comparație cu unul electric, este recomandat să îl alegi luând în considerare funcțiile de care dispune:

  • Funcția de autocurățare catalitică – este ideală pentru momentele în care prepari o masă copioasă la cuptor. Existența acestei funcții te ajută să scapi rapid de toate impuritățile care apar pe pereții cuptorului în timpul utilizării. Altfel spus, totul de la stropii de apă, cei de ulei, vaporii grași sau cei de sos sunt curățați rapid. Pentru asta, se folosesc panouri care absorb grăsimea și murdăria. Este important de precizat faptul că această funcție este integrată într-un cuptor incorporabil pe gaz;
  • Funcția de iluminare interioară – contribuie la obținerea gustului dorit al preparatelor tale. Cu ajutorul ei, poți verifica stadiul în care se găsesc preparatele fără să scoți mâncarea afară din cuptor. De cele mai multe ori, aceste mici verificări conduc la alterarea gustului mâncării, întrucât preparatele intră în contact cu aerul rece de fiecare dată când deschizi ușa cuptorului;
  • Timer – asigură respectarea rețetelor ca la carte, de fiecare dată când vrei să pregătești ceva la cuptor. Acesta se va opri de îndată ce perioada presetată a trecut, motiv pentru care mâncarea nu se va arde;
  • Funcția de oprire automată – intră în categoria funcțiilor de siguranță și presupune dezactivarea automată după o perioadă în care cuptorul a fost activ și nu a înregistrat o setare nouă. Intervalul diferă, în funcție de producător și model;
  • Modul de încălzire (de jos sau de sus) – cuptoarele pe gaz mai noi dispun de o nouă funcție. Posibilitatea selectării modului de încălzire ajută la obținerea mâncărurilor cu sau fără crustă, preparate mai bine în partea superioară sau inferioară. Astfel, chiar dacă lipsa racordării la rețeaua de distribuție a energiei electrice te împiedică să achiziționezi un cuptor electric, poți obține compoziția dorită folosind unul pe gaz.

Potrivit specialiștilor, alegerea cuptorului pe gaz trebuie să țină cont și de scopul utilizării acestuia (rezidențială sau industrială). Mai mult, asigură-te că materialele și designul de care dispune se îmbină perfect cu restul bucătăriei tale. Doar urmând aceste etape te vei putea bucura de o investiție pe termen lung!

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button