AdministrațiePoliticăȘtirile zilei

Ședință cu scandal, în Consiliul Local Vadu Pașii! (video)

Ședință de Consiliu Local plină de tensiuni și surprize, astăzi, la Vadu Pașii. Opoziția a încercat să răstoarne echilibrul de putere din deliberativul local și aproape a reușit să îl demită pe viceprimarul liberal Georgescu Cristinel. Încercarea s-a soldat cu ieșirea din sală a consilierilor liberali, în frunte cu primarul Gheorghe Firon.

Ședința de astăzi a Consiliului Local al comunei Vadu Pașii a avut pe ordinea de zi doar patru proiecte de hotărâre, dar discuțiile au durat aproape două ore. Motivul, opoziția întărită din consiliu, coagulată în jurul consilierului ALDE, Nicolae Chijer, a propus un proiect suplimentar privind demiterea actualului viceprimar, Cristinel Georgescu.

După un scurt comentariu privind legalitatea proiectului, primarul Firon și aleșii liberali au părăsit sala. Motivul, proiectul de demitere depus de opoziție nu avea azivul de legalitate de la secretara Primăriei, care a absentat după ce aseară s-ar fi internat în spital.

  • ALDE și PSD au bătut palma în Consiliul Local, creând o nouă majoritate.

Aleșii rămași în sală, zece la număr, au dezbătut și aprobat proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi. Opoziția s-a organizat în jurul consilierului ALDE Nicolae Chijer, care a reușit să formeze o nouă majoritate: 4 consilieri ALDE, trei de la PSD, 2 de la UNPR și unul de la BUN (Blocul Unității Naționale). Până acum, aleșii PSD votau alături de PNL, sprijinind proiectele primarului. Astăzi însă, coaliția PSD – ALDE a început să funcționeze, în defavoarea conducerii liberale a Primăriei.

Două dintre cele patru proiecte de hotărâre au vizat noua societate de salubritate a comunei, ce va funcționa în subordinea Consiliului Local. Aleșii nu au fost de acord cu salariile propuse de putere viitorilor angajați, motiv pentru care au redus din remunerațiile acestora.

  • S-a sunat la poliție.

Ședința nu a fost lipsită de incidente. Unul dintre bărbații prezenți în sală a avut o dispută verbală cu un consilier local, motiv pentru care președinta de ședință a solicitat tuturor sătenilor prezenți să părăsească sala. Pentru că doi cetățeni nu doreau să iasă, președintele de ședință a sunat la poliție. Oamenii legii nu au mai venit, cei doi părăsind sala, în cele din urmă.

După votarea celor patru acte normative, a venit rândul proiectului suplimentar introdus de opoziție, demiterea actualului viceprimar. Deși se bazau pe sprijinul tuturor formațiunilor politice din opoziție, cei rămași în sală au avut surpriza să constate că unul dintre consilieri a dispărut pur și simplu chiar în momentul votului. Este vorba despre consilierul UNPR Voinea Petrică, cel care a năruit planurile opoziției de a-l demite pe viceprimar. Condiția că Georgescu să fie dat jos din funcție era ca în sală să fie zece consilieri. Rămași în nouă, aleșii au pus capăt ședinței, dar au anunțat că vor convoca o nouă ședință săptămâna viitoare.

Potrivit unor surse, consilierul care a fugit de la ședință va fi exclus din UNPR, în locul său urmând să fie promovat un om loial opoziției.

Nicolae Chijer ar urma să fie ales viceprimar, după demiterea lui Cristinel Georgescu. Chijer nu este deloc străin de administrație, democrat-liberalul ocupând această funcție și în trecut, în mandatul 2012-2016. El a declarat că va sprijini toate proiectele în favoarea cetățenilor Vadu Pașii și nu va pune bețe în roate puterii doar de dragul de a face opoziție.

De cealaltă parte, primarul din Vadu Pașii a declarat că proiectul de demitere a picat, după ce liberalii și un alt consilier nu au votat. ,,Nu s-a mai întâmplat acest lucru, deoarece colegii de la PNL s-au retras și încă un alt coleg de la UNPR și atunci rămânând în 9 n-au mai putut să treacă la procedura respectivă, pentru că la demitere trebuiau să fie cel puțin 10 consilieri în sală”, a precizat primarul din Vadu Pașii pentru BuzăuMedia.

Consiliul Local Vadu Pașii are în componența sa 5 consilieri PNL, 3 PSD, 4 ALDE, 2 de la UNPR și un consilier de la BUN (Blocul Unității Naționale).

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button