PoliticăȘtirile zilei

SENTINȚĂ într-un dosar răsunător!

Ziua cea mai lungă pentru fostul președinte al Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu, care își așteaptă astăzi sentința în dosarul „Maternitatea”.  În primă instanță, fostul șef al CJ Buzău a primit 3 ani și jumătate de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu.

Astăzi, la capătul unui apel cu cinci termene de judecată, magistraţii Înaltei Curți de Casație și Justiție sunt așteptați sa se pronunțe în cazul unuia dintre cele mai răsunătoare dosare de corupție care au zguduit România. Este vorba despre

Judecata în dosarul „Maternitatea” a început în primăvara lui 2014. Victor Mocanu – pe atunci, senator în Parlamentul României –  a fost acuzat că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, ar fi încheiat ilegal 8 contracte de furnizare a unor echipamente medicale la Maternitatea Buzău.

Procurorii l-au acuzat pe Mocanu că a închiriat o parte din echipamente doar pentru a inaugura maternitatea nouă în plină campanie electorală, în timp ce alte echipamente nici nu au mai fost livrate. Toate aceste lucruri au fost posibile în urma unei înţelegeri pe care Victor Mocanu ar fi avut-o cu administratorul firmei respective.

În iulie 2016, Mocanu a fost condamnat la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare pentru fapte de corupție. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi la închisoare și ceilalți 3 inculpați, dar au primit pedepse mai ușoare.

Victor Mocanu este tatăl deputatului de Buzău Adrian Mocanu. Cel din urmă conduce astăzi filiala județeană ALDE, asta după ce a trecut pe la PSD, PSRo și PMP.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button