Utile

Servicii SEO sau marketing online? De ce ai nevoie pentru afacerea ta?

SEO sau marketing digital? Aflati care este diferenta dintre cele doua tipuri de servicii si care sunt mai potrivite pentru businessul dumneavoastra. 

Nu cumva marketingul online este acelasi lucru cu SEO?

Multi proprietari de afaceri cred ca seo si marketingul digital sunt servicii asemanatoare, dar adevarul este ca exista o diferenta mare intre cele doua componente. Am putea spune ca SEO atrage vizitatori pe site-ului dumneavoastra, iar marketingul online va ajuta sa-i transformati in clienti fideli. 

Cu alte cuvinte marketingul digital include SEO, pentru ca este un concept foarte vast. 

Servicii seo

Cei mai multi proprietari de afaceri se gandesc la optimizarea cuvintelor cheie atunci cand spun SEO. Si au dreptate. Cuvintele cheie sunt expresiile pe care potentialii dumneavoastra clienti le folosesc pentru a va gasi afacerea pe internet. Deci, optimizarea SEO implica cercetarea de cuvinte cheie relevante pentru un business, acele expresii care au un volum mare de cautare si concurenta mica. Ulterior, puteti integra aceste cuvinte cheie in titlurile din site, in meta descrieri, in continutul paginilor si chiar in afara acestora. 

Desigur, trebuie sa aveti in vedere o multime de elemente de ordin tehnic cum ar fi viteza de incarcare a site-ului, linkurile canonice, redirectarile, legaturile interne si cele externe etc. 

Desi SEO este critic pentru afacerea dumneavoastra si aveti nevoie de o agentie seo care sa va ajute in acest sens, trebuie sa intelegeti ca SEO nu este suficient. 

De ce?

Pentru ca azi motoarele de cautare folosesc o multime de algoritmi de inteligenta artificiala pentru a clasifica site-urile. Acestia iau in considerare o multitudine de elemente, toate avand un singur scop comun: de a gasi si afisa cele mai valoroase site-uri pentru utilizatori in primele pozitii. 

Acest lucru inseamna ca nu conteaza doar cat de abil ati inserat cuvintele cheie in site si cat de bine pusa la punct este strategia seo. E nevoie de mai mult, iar acest lucru se numeste continut de exceptie. 

Ce este continutul de calitate?

  • continutul trebuie sa fie relevant pentru intentia utilizatorilor. 
  • continutul trebuie sa fie original
  • continutul trebuie sa informeze si sa ofere un real ajutor. 
  • continutul prin advertoriale seo trebuie sa fie de pe site-uri relevante

Cum puteti avea succes in online folosind content de calitate?

O conditie importanta pentru ca afacerea dumneavoastra sa se pozitioneze in topul motoarelor de cautare este aceea de a posta continut pe toate canalele: media, bloguri, social media, publicatii cu autoritate sporita etc. Algoritmii Google pot sa identifice continutul care face referire la site-ul dumneavoastra si sa-l lege direct de afacerea dumneavoastra, ceea ce este extraordinar. 

Acest lucru inseamna ca, daca exista mai multe linkuri din site-uri externe care trimit spre afacerea dumneavoastra, automat algoritmii vor considera ca site-ul dumneavoastra este pretios si are un continut de valoare. 

In continuare, pozitia in clasamentul rezultatelor motoarelor de cautare se va imbunatati. Cu toate acestea, daca informatiile si continutul sunt de calitate indoielnica, exista riscul sa fiti aruncat in abisul Internetului, pentru ca Google va marca site-ul ca fiind unul de slaba calitate. Evident va alege sa nu-l afiseze utilizatorilor si sa-i fereasca pe acestia de continut ieftin. 

Nici continutul nu este suficient

Marketingul online nu implica exclusiv continut de calitate, dar si continut de inalta calitate capabil sa determine conversii. Astfel ajungem sa vorbim despre canale de vanzari prin care produsele pot fi expuse si oferite clientului intr-o forma cat mai agreabila. In mod ideal, continutul pe care il creati ar trebui sa se adreseze clientilor dumneavoastra in fiecare etapa si sa-i ajute sa treaca spre etapa urmatoare. 

Aveti nevoie de servicii de seo sau de marketing online?

Abordarile de mai sus duc la concluzia ca seo si marketingul online sunt intr-o stransa interdependenta. Pentru ca o afacere sa cunoasca succesul in plinatatea sa este nevoie de o agentie seo cu abilitati de marketing digital. Daca sunteti in cautarea unei astfel de firme, recomandarea noastra este Seoagency.ro

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button