CORONAVIRUS

SIMILEASCA: Unu din patru copii are hepatită. Oamenii se tem să mai circule cu autobuzele din zonă

Focarul de hepatită virală de tip A, confirmat în comunitatea de romi din cartierul Simileasca, se extinde cu repeziciune. Autoritățile sanitare sunt în alertă, mai ales după ce numărul persoanelor infestate aproape s-a dublat, în nici o săptămână de monitorizare a bolii.simi
Potrivit ultimelor date furnizate de DSP, numărul persoanelor bolnave a crescut de la 33 la 55, 20 de copii fiind internați, luni după-amiază, pe Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău. Pentru ultimele șapte cazuri, medicii epidemiologi au primit confirmarea ieri, în urma testelor de laborator.
Situația actuală a îmbolnăvirilor arată că unu din patru copii de etnie romă din Simileasca a contactat virusul hepatic. Potrivit reprezentanților DSP Buzău, mai bine de 100 de elevi și preșcolari din afara focarului au fost vaccinați împotriva hepatitei.
  • Oamenii se tem să mai circule cu autobuzele din zonă.
De teamă să nu fie infestați și ei cu virusul hepatic, mulți dintre buzoieni evită să mai urce în autobuzele și microbuzele care circulă în Simileasca. Ei preferă să meargă pe jos sau să folosească alte mijloace de transport, chiar dacă, riscul îmbolnăvirii este scăzut, persoanele infestate fiind izolate sau internate în spital.
Focarul de hepatită a izbucnit în Simileasca, pe Aleea Grădinilor, într-o comunitate romă în care există o singură sursă de apă iar gradul de sanitație este de înalt risc epidemiologic. În urmă cu o săptămână, „boala mâinilor murdare” fusese confirmată la 33 de persoane cu vârste cuprinse între 1 și 16 ani, 23 dintre acestea fiind internate în spital. Pentru că focarul este în plină evoluție, numărul persoanelor infestate cu virusul hepatic A se modifică de la oră la alta.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button