Știrile zilei

Situație îngrijorătoare, la Spitalul Județean. Numărul real al cadrelor infectate

Pandemia de coronavirus a lovit în plin Spitalul Județean de Ugență Buzău, care se confruntă cu un val de infectări nu doar în rândul pacienților, ci și în rândul cadrelor medicale. Potrivit managerului Claudiu Damian, un număr de 39 de cadre medicale au fost infectate până acum cu noul coronavirus, fiind vorba atât de medici şi asistente, cât şi de personal auxiliar.

Potrivit managerului Spitalului Judeţean Buzău, de la debutul pandemiei de coronavirus, 39 de cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus: 7 medici, 18 asistente medicale, 11 infirmiere şi 3 îngrijitoare.

„Mai sunt 15 cadre medicale în spital, la această oră. În rest, unele s-au întors la serviciu, altele urmează să-şi reia activitatea. În nicio secţie nu e o situaţie critică, în care să nu se funcţioneze din cauza lipsei de personal. La Chirurgie Plastică au fost confirmaţi 3 medici, dar aici sunt în total 6 medici, aşa că nici aici nu e o problemă de funcţionare”, a declarat Damian.

În judeţul Buzău au fost confirmate 326 de cazuri de coronavirus şi 7 decese.

În Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, unitate de suport pentru tratarea bolnavilor de COVID-19, sunt acum 116 bolnavi, capacitatea maximă a unităţii fiind de circa 150.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button