Știrile zilei

Spargere la un parc auto din Vernești

Polițiștii buzoieni investighează o serie de furturi care i-au lăsat pe mai mulți patroni ai unor parcuri de dezmembrări auto fără sute de milioane de lei vechi.

Totul a început acum aproape o lună de zile, când hoții au dat spargerea la un parc auto din Spătaru. Au urmat locații similare din Costești și Mărăcineni, „tunurile” de sute de milioane având un numitor comun: catalizatoarele.

Ultima lovitură dată de indivizii rămași, până la acest moment, necunoscuți datează de azi-noapte. Patronul unui parc auto din Vernești și-a găsit dimineață biroul și service-ul devastate și a realizat imediat că a fost victima unui jaf. Prejudiciul, mai bine de 50.000 de lei.

Hoții au furat toate catalizatoarele auto, dar și o importantă sumă de bani găsită într-un sertar. Nu s-au atins de nimic altceva, deși ar fi putut sustrage și alte bunuri de valoare, semn că piesele furate erau mult mai valoroase.

Hoții au avut grijă neutralizeze câinii de pază. Le-au dat cu spray paralizant, după care au pătruns în incintă și au smuls camerele și DVR-ul, adică dispozitivul pe care erau stocate imaginile.

Tot azi-noapte, aceiași hoți au spart un parc auto din Costești. Și de aici au furat catalizatoarele, neatingându-se de nimic altceva.

Indivizii profită de faptul că patronii parcurilor auto strâng mai multe catalizatoare într-un singur loc și le valorifică pe toate odată. Pe piața neagră, un astfel de dispozitiv auto costă între 1200 și 5000 de lei, în funcție de cantitatea de metal prețios pe care o conține.

Deși dau lovituri de aproape o lună de zile, nimeni nu a reușit să ia urma hoților. Se pare că aceștia se deplasează cu un Ford înmatriculat în Prahova, însă acest indiciu nu le este de mare ajutor polițiștilor. La o spargere precedentă, hoții ar fi furat și un Matiz, pentru că nu aveau cu ce să care catalizatoarele găsite. Ulterior, mașina a fost găsită abandonată pe câmp.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button