SocialȘtirile zilei

SPRIJIN pentru buzoienii diagnosticați cu o boală cumplită

Consiliul Județean Buzău a oferit bastoane cu baza stabilizatoare unui număr de 50 de buzoieni diagnosticați cu boala Parkinson, miercuri, în cadrul unui eveniment organizat ieri în colaborare cu IPJ Buzău și Asociația „Laleaua Buzăului”. La nivelul județului Buzău, în evidențele CJAS sunt înregistrate aproximativ 1.500 de persoane.

Consiliul Județean Buzău a alocat fondurile necesare pentru achiziționarea a 50 de bastoane speciale și pentru tipărirea a 3.000 de pliante informative. Bastoanele sunt destinate pacienților cu forme avansate ale bolii, iar pliantele informative sunt distribuite de către polițiști șoferilor, motocicliștilor și bicicliștilor aflați în trafic.

Aceste bastoane sunt reglabile și au o bandă reflectorizantă care îi va face mai vizibili pe pacienții cu boala Parkinson în trafic și le poate salva viața.

Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu a făcut un apel la participanții la trafic să fie mai toleranți cu persoanele aflate în astfel de situații și să dea dovadă de mai multă atenție în trafic, mai ales atunci când îi întâlnesc.

“Împreuna putem învinge boala Parkinson este un proiect de conștientizare a necesității de a ajuta și a respecta pacienții cu boala Parkinson, aflat la a 2-a ediție și organizat pentru a marca Ziua mondiala a bolii Parkinson. Felicitări Inspectoratului Județean de Poliție Buzău și Asociației pacienților cu boala Parkinson Laleaua Buzăului”, a ținut să menționeze președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Potrivit evidențelor oficiale, la nivelul județului Buzău există un număr de aproximativ 1500 de bolnavi de Parkinson, vârtsa predominată fiind între 55 și 70 de ani, dar medicul Angela Mânăscurtă a atras atenția că se află în creștere și numărul bolnavilor tineri, cu vârste în jur de 30 de ani.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close