Știrile zilei

Strada din Buzău care ne pune zilnic nervii la încercare! (foto)

La orele de vârf, Buzăul pare un mic București din punct de vedere al traficului. Dar dacă marile artere se blochează doar în momente cheie din zi, o stradă din Buzău a devenit un fel de nomina odiosa pentru șoferi, pentru că oricând este un chin să o străbată de la un capăt la altul.

În ciuda numelui său, Aurorei este o stradă care pune la încercare nervii șoferilor. Cauza, o clădire ridicată la intersecția străzilor Aurorei și Victoriei, pe locul în care a funcționat, odinioară, o stație PECO. Impozanta clădire cu etaj s-a întins până aproape de carosabil, acaparând întregul trotuar. Vecinii sunt nemulțumiți, însă au epuizat toate metodele de a bloca proiectul, care, scriptic, este perfect legal.

Anomalia urbană din proiect este însă tocmai faptul că noul proprietar al terenului a îngrădit și trotuarul de la intersecția străzilor Aurorei și Victoriei. Deși apare pe hârtia mai vechilor proiecte de urbanism, în realitate trotuarul se termină brusc, la 15-20 de metri înainte de intersecție.

Așa arăta intersecția înainte de începerea construcției. Astăzi, trotuarul a dispărut.
  • Stradă blocată.

De vină nu sunt doar autoritățile care au cedat trotuarul pentru totdeauna unui privat, lipsind strada de croiala ei firească. Neajunsul este dublat de faptul că anumiți șoferi parchează fix pe colțul intersecției, făcând din Aurorei o stradă cu o singura bandă. Șoferii trec în funcție de „mica înțelegere”, dar când pe stradă vine mașina de gunoi, pe 500 de metri poți face și cinci minute.

Singurele soluții de remediere a problemei ar fi acum instituirea circulației cu sens unic pe strada Aurorei sau interzicerea cu desăvârșire a opririi și staționării pe marginea drumului.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

2 comentarii

  1. Aglomerarea strazii in cauza este rezultatul istituirii de sensuri unice, fara cap, pe strazile adiacente, multumita iubitilor nostri conducatori….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close