Știrile zilei

SURPRIZĂ! | Cine a câștigat titlul de „Polițist de Onoare”! (foto)

Sute de polițiști au participat, ieri la Sala Teatrului „George Ciprian” din Buzău, la ședința festivă organizată cu prilejul sărbătoririi Zilei Poliției Române. Pe lângă avansările în grad și premiile acordate în urma competițiilor sportive, IPJ a acordat și titlul de „Polițistul de Onoare al anului 2018”.

În urmă cu 197 de ani, domnitorul pământean Grigore Dimitrie Ghica înmâna agăi Mihăiţă Filipescu, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Bucureşti, primul drapel al Agiei. De atunci și până astăzi, poliția a purtat diferite denumiri, însă obiectivul său a rămas același: aplicarea legii. Cumva, deviza pe pe umărul tuturor, „Lex et honor”, le-a ghidat activitatea până astăzi, iar munca depusă în slujba cetățeanului și-a găsit o zi de sărbătorire: 25 martie.

La ședința de ieri au fost premiaţi câştigătorii competiţiilor organizate sub egida „Ziua Poliţiei Române” şi au fost nominalizaţi agenţii (71) şi ofiţerii (21) avansaţi în gradul profesional următor.

Dacă până acum titlul de „Polițist de Onoare” era acordat unui singur om al legii, anul acesta premiul a fost colectiv. Distincția a mers către Serviciul de Acțiuni Speciale al IPJ Buzău, condus de comisarul-șef Mihai Tărtăreanu. La ultima ediție a Olimpiadei Forțelor Speciale, „mascații” buzoieni au obținut locul întâi și reprezintă vârful de lance al Inspectoratului.

Printre cei care au primit titlul în sala de la „George Ciprian s-au numărat comisarul-șef Mihai Tărtăreanu, comisarul-șef Ștefan Vasilică Marian, agentul-șef Bobocea Ionuț Valentin, agentul-șef Teodorescu Bogdan Titus și agentul-șef adjunct Apostol Vasile Florin, totodată fiind menționat și pugilistul Bogdan Dinu, agent șef adjunct la „Mascați”, care nu a putut fi prezent în sală.

Un alt titlu cu valoare onorifică a fost acordat redactorului-șef al ziarului „Amprenta”, Valentina Bucur.

Mai jos, o galerie foto de la evenimentul desfășurat ieri, cu începere de  la ora 11:00.

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close