Educaţie

Surprize după recorectarea lucrărilor de la BAC. Profesorii din Galați au decis

Mai mulți absolvenți de liceu care au depus contestație pentru notele obținute la sesiunea din iulie a bacalaureatului au avut vineri parte de surprize la aflarea rezultatelor finale.

Astfel, 8 elevi nemulțumiți de notele inițiale s-au trezit cu note finale de 10 curat, după ce profesorii corectori din centrul de corectare de la Galați au decis că aceștia merită nota maximă.646x404

Și pentru 176 de liceeni buzoieni contestarea notei de la BAC a fost inspirată. Ei au primit note mai mari, crescând astfel promovabilitatea județului nostru de la 60.66 la 61.78.

Alți 151 de elevi au fost mai ghinioniști decât colegii lor. După ce dascălii au luat din nou la mână tezele lor, aceștia au considerat că nota inițială era prea mare, drept pentru care, au acordat un punctaj mai mic.

În total, la Buzău s-au înregistrat 845 de contestații, dintre care numai 327 au fost admise. Potrivit inspectorului școlar general-adjunct, Geta Burducea, lucrările au fost sigilate și trimise la centrul regional de corectare de la Galați, acolo unde au fost centralizate contestații din mai multe județe vecine.

Anul trecut, promovabilitatea la examenul de bacalaureat a fost de 63.99%.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button