EducaţieȘtirile zilei
ULTIMA ORĂ

SURSE: Toate școlile și grădinițele ar urma să se închidă

UPDATE: Toate școlile din România se închid pentru două săptămâni


Sub presiunea valului uriaș de infectări, autoritățile ar urma să decidă intrarea în vacanță pentru elevi și preșcolari, timp 3 săptămâni, începând de luni, 25 octombrie.

Președintele Klaus Iohannis, premierul interimar Florin Cîțu, ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrul interimar al Sănătății, Attila-Zoltán Cseke, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol participă la ședința de la ora 17:30.

“Toate variantele sunt deschise în condițiile în care nu înțelegem să ne vaccinăm! În situația în care se suspendă și alte activități, în interesul protejării dreptului la sănătate al elevilor și cadrelor didactice, susținem adaptarea structurii anului școlar la situația epidemiologica extrem de gravă,” a spus Sorin Cîmpeanu.

Potrivit surselor Edupedu.ro, propunerea discutată la Ministerul Educației ar fi ca toate clasele primare, gimnaziale și de liceu, plus copiii de grădiniță să intre în vacanță pentru 3 săptămâni, începând de luni, 25 octombrie.

Potrivit structurii anului școlar săptămâna viitoare, în perioada 25-31 octombrie, este vacanță pentru elevii din învățământul primar și pentru copiii din grădinițe.

Pe lista de măsuri care vor fi discutate la Palatul Cotroceni se mai află certificatul verde la locul de muncă, închiderea magazinelor dupa o anumită oră şi interzicerea activităţilor care pot crea aglomerări.

Vom reveni cu amănunte.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: