Tăiere de panglică. După doi ani de așteptare, elevii revin în școala lor
După doi ani în care au învățat de acasă, deoarece clădirea școlii a intrat în reparații, elevii Centrului Școlar de Educație Incluzivă din municipiul Buzău se întorc în bănci. După multe amânări, așteptarea a luat sfârșit, iar elevii au putut reveni în școala lor, care astăzi oferă condiții moderne de studiu. Momentul festiv a fost marcat printr-o tăiere de panglică la care a luat parte și președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.
Lucrările au presupus eficientizarea energetică a clădirii, scăderea consumurilor de energie electrică şi termică, creşterea calităţii condiţiilor oferite elevilor şi profesorilor din şcoală. În total , s-au cheltuit peste 3,6 milioane de lei. Cu această sumă a fost reabilitată o suprafață desfășurată de peste 2000 de metri pătrați.
Potrivit datelor prezentate de Consiliul Județeană, iată ce lurări s-au făcut:
1. Lucrări de construcții și instalații pentru creşterea eficienței energetice:
Lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii: termosistem la fațadă, înlocuirea tamplăriei exterioare existente cu tâmplărie performantă energetic, desfacerea straturilor existente de termoizolație și refacerea termoizolației planșeului peste ultimul nivel, placarea soclului ;
Lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum: reabilitarea instalatiei termice, montarea capurilor thermostat la radiatoare.
Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu: montarea unui sistem alcătuit din panouri solare pentru producerea apei calde de consum si aport la energia termica.
Lucrări de reabilitare/ modernizare a instalațiilor de iluminat în clădiri: montarea surselor de iluminat cu leduri și a instalației aferente, înlocuirea instalației electrice existente, montarea corpurilor de iluminat acționate de senzori de miscare, înlocuirea tablourilor electrice.
2.Lucrări conexe pentru creșterea eficienței energetice;
Refacerea acoperișului tip șarpantă precum și înlocuirea sistemului de colectare și evacuare a apelor meteorice;
Refacerea finisajelor interioare atât în zonele de intervenție, cât și în restul spațiilor existente, inlocuire usi interioare, inlocuire parchet;
Refacerea instalației de distribuție a apei reci, a instalației de canalizare și colectarea apei pluviale;
Repararea trotuarelor de protecție, în scopul eliminării infiltrațiilor la infrastructura clădirii;
Crearea de facilități/adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilități (rampe de acces, grupuri sanitare pentru persoanele cu dizabilități motorii);
Lucrări specifice de semnalizare si detectie incendiu, stingere incendiu, necesare obținerii autorizatiei ISU: realizarea unei gospodării de apă, refacerea rețelei de hidranți interiori și exteriori, montarea centralei de alarmare la incendiu.
”Prin implementarea măsurilor propuse prin proiect s-a urmarit atingerea următoarelor ţinte, respectiv diminuarea consumurilor totale de energie , diminuarea emisiile anuale de dioxid de carbon și cresterea consumului anual specific de energie din resurse regenerabile”, informează CJ Buzău.