Știrile zilei

Tânărul polițist de la Nehoiu a fost arestat

Tânărul polițist de la Nehoiu care, conducând în stare de ebrietate, a produs un accident soldat cu moartea unui om, se întoarce în arest. Astăzi, magistrații Tribunalului Buzău au admis contestația formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pătârlagele împotriva încheierii din data de 30.04.2023, pronunţată de Judecătoria Pătârlagele, prin care polițistul Bogdan Pescaru era plasat sub control judiciar.

Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pătârlagele împotriva încheierii din data de 30.04.2023, pronunţată de Judecătoria Pătârlagele în dosarul nr. 1201/277/2023. În baza art.425 ind. 1 al. 7 pct. 2 lit. a) C.pr.pen.. desfiinţează încheierea contestată şi soluţionând cauza, admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pătârlagele, iar în baza art.226 C.pr.pen., art.223 alin.2 C.pr.pen. raportat la art.202 alin.1, 3 C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului PESCARU BOGDAN, pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă. În baza art.275 al.3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi 04.05.2023.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)  137/2023  04.05.2023” se arată pe site-ul portaljust.ro.

În noaptea de 28 spre 29 aprilie, tânărul polițist din Nehoiu a provocat un grav accident rutier, soldat cu moartea unui bărbat în vârstă de 33 de ani. Rezultatele analizelor aveau să confirme că polițistul, aflat în timpul liber, condusese în stare de ebrietate. Dacă la etilotest a rezultat o valoare de  0,48 mg/l, la analizele de sânge a reieșit că polițistul avea o alcoolemie de 1,11 mg/l.

În fapt, în timp ce numitul P.B., polițist în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Buzău – Postul Poliţie Siriu conducea, în noaptea de 28/29.04.2023, în timpul liber, autoturismul marca Mercedes, find sub influenţa băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,48mg/1 in aerul expirat, pe fondul neatenției și neadaptării vitezei în curbă, a pierdut controlul mașini, a intrat în derapaj și apoi in coliziune cu un autotractor marca MAN care se afla parcat pe marginea drumului, în afara părtii carosabile, fapt ce a condus la decesul pasagerului dreapta faţă Ulterior, analiza toxicologică a indicat pentru conducătorul auto o alcoolemie de 1,11 mg/l in sânge la prima probă biologică de sånge recoltată”, se arată într-un comunicat de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

One Comment

  1. Ce-ai făcut, Bobiță! 30 zile la beci. Nu-i rău. Da-le-ar Dumnezeu sănătate la judecătoarele de la Tribunal!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button