Știrile zilei

Temeri crescânde | Care este cel mai mare focar din județul Buzău

Explozia numărului de infectări din cadrul spitalului Ojasca a generat o adevărată undă de șoc în interiorul sistemului sanitar buzoian. În total, aici au fost testate pozitiv nu mai puțin de 84 de persoane, ceea ce face din secția exterioară a spitalului Săpoca cel mai mare focar pe Buzăul l-a avut de la debutul pandemiei de coronavirus.

E alertă maximă la Spitalul Săpoca, iar medicii epidemiologi iau zilnic probe de la pacienții cu simptome specifice infecției cu SARS-CoV-2. Din păcate, cele mai multe dintre teste sunt pozitive.

Potrivit medicului epidemiolog Carmen Scântei, de la debutul focarului din secția exterioară Ojasca au fost testate 101 de persoane, dintre care 84 au fost pozitivi la COVID-19.

Îngrijorare este și în secția psihiatrie 3 din spitalul Săpoca acolo unde primul caz COVID-19 a fost depistat pe 16 octombrie. Din păcate bărbatul de 77 de ani diagnosticat cu SARS-COV-2 a decedat duminică, însă, la testarea contacților, alți 15 pacienți, s-a constat că virusul s-a extins. Ieri, numărul bolnavilor COVID-19 ajunsese la 11 persoane.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button