SocialȘtirile zilei

Tinerii din Buzău pentru care Paștele și Crăciunul înseamnă obligatoriu și fapte bune

„Pentru ca răul să triumfe, este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic.” spunea Edmund Burke. Faptele bune nu lipsesc însă din comunitatea noastră, iar ele sunt cu atât mai valoroase cu cât vin din partea unor tineri în care a fost sădită de timpuriu grija față de aproapele.

Andrei, Gabriela, Ștefan, Daniela, Antonio, Irina și câțiva prieteni ai lor sunt tinerii din Buzău care, încă de anul trecut, și-au făcut un obicei de a „adopta” o familie nevoiașă pe care o ajută în momentele dificile. De Crăciun, membrii grupului – în mare parte elevi și studenți – au pus mână de la mână pentru a ajuta o familie din satul Cârigu Mare.

Familia care numără șapte membri – doi adulți și cinci copii – își duce traiul într-o locuință sărăcăcioasă, ai cărei pereți stau să cadă. Cei șapte stau înghesuiți în două camere, dar asta nu îi împiedică pe cei mici să meargă la școală și să spere la o viață mai bună.

Una dintre fetițe a suferit o arsură gravă, iar tatăl, singurul întreținător al familiei, suferă de astm bronșic. Chiar și așa, el muncește din greu pentru a putea aduce o pâine acasă.

Zilele trecute, tinerii au strâns din nou bani, iar astăzi au cumpărat alimente, hăinuțe și jucării, pe care le-au oferit aceleiași familii nevoiașe. Gabriela, o tânără care a participat la acțiune, ne-a spus că familia ar avea nevoie de câteva bunuri de primă necesitate:

Familia are cinci copii, iar una dintre fetițe este arsă pe mână destul de grav. Sunt șapte oameni care locuiesc în două încăperi, dar necazul este că doi dintre pereții acesteia stau să cadă. Familia ar avea nevoie de un pat, de un aragaz și, eventual, de o mașină de spălat. Tatăl are astm, dar continuă să lucreze, posibilitățile sunt extrem de reduse, abia au trecut peste iarna aceasta.” a povestit Gabriela Ioniță.

Tinerii au postat pe Facebook câteva fotografii, din dorința de a le arăta celor care au ajutat cu bani, dar nu au putut ajunge la acțiune că bănuții și produisele lor au ajuns unde trebuie. De asemenea, ei speră să li se alăture și alți buzoieni dornici să ajute.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button