Politică

Torționarul Vișinescu, audiat azi la Parchetul General

Fostul comandant al închisorii comuniste din Râmnicu Sărat, tortionarul  Alexandru Vişinescu, va fi audiat din nou astazi la alexandru-visinescu-s-a-internat-in-spital-102974-1Parchetul General.

Buzoianul este acuzat de genocid într-un dosar deschis după o plângere a Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului. Printre victimele lui Vişinescu este şi fostul lider ţărănist Ion Mihalache.

Alexandru Vişinescu a fost comandant al Penintenciarului Râmnicu Sărat din anul 1956 şi până la desfiinţarea închisorii, în 1963. El este primul dintre foştii torţionari comunişti pentru care s-a început ancheta, la mai bine de 60 de ani de la comiterea faptelor.

Anul trecut, Curtea Constituțională a decis că articolul din Codul Penal prin care a fost înlăturată prescripţia răspunderii penale pentru omor nu se aplică și în cazul torționarilor.

Astfel, “indiferent de data la care au fost comise”  infracţiunile de genocid, crime contra umanităţii şi de război sunt pedepsite conform legii în vigoare.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close