Știrile zilei

Trei buzoieni, încătușați în plină stradă!

Luni fost ziua arestărilor la Buzău, acolo unde polițiștii au reușit să scoată din „câmpul muncii” nu mai puțin de trei infractori.

Prima reușită a forțelor IPJ au reprezentat-o identificarea și prinderea unui buzoian de 35 de ani, urmărit la nivel naţional, pe numele căruia Judecătoria Caransebeş emisese un mandat de executare a unei pedepse de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune. Bărbatul a fost încătușat și dus în arest.

Tot ieri, poliţiştii de investigaţii criminale au depistat un buzoian de 28 de ani, pe numele căruia Judecătoria Buzău a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de 4 ani şi 6 luni pentru tâlhărie calificată. De asemenea, bărbatul a fost dus cu „brățări” la centrul de reținere și arest preventiv de pe strada Chiristigii.

Dacă primii doi reținuți erau deja infractori dovediți, cu al treilea polițiștii au avut ceva de furcă. Oamenii legii au stabilit că, în seara zilei de 8 aprilie, o buzoiancă în vârstă de 82 de ani a sunat la 112, anunțând că un necunoscut a pătruns în locuința sa, cu intenţia de a sustrage bunuri. Echipa operativă din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău s-a deplasat la fața locului pentru clarificarea împrejurărilor în care s-a produs fapta şi identificarea principalului bănuit.

Din verificările efectuate de către poliţişti a rezultat că bănuitul, un tânăr de 19 ani, ar fi profitat de faptul că proprietara a lăsat atât poarta prin care se face accesul în gospodărie, cât şi uşa de la intrarea în locuinţă neasigurate, pe perioada în care a plecat în vizită la o vecină. Ulterior a fost anunţată de o nepoată, care se afla în imobil, că a surprins un necunoscut în timp ce încerca să sustragă bunuri. Fiind surprins, necunoscutul a fugit, iar un bărbat care a încercat să-l prindă a recuperat un telefon mobil abandonat de fugar.

  • Spargeri consecutive.

În timpul efectuării cercetării la faţa locului, o altă buzoiancă de 72 de ani a sesizat că în jurul orei 18.30, un necunoscut a pătruns în locuinţa sa şi, prin violenţă, a sustras un telefon mobil. Din verificările poliţiştilor a reieşit că aparatul abandonat este telefonul sustras de la cea de-a doua reclamantă.

În urma investigaţiilor efectuate poliţiştii au identificat principalul bănuit de comiterea celor două fapte, stabilindu-se că este vorba despre un tânăr de 19 ani care a şi fost reţinut pentru 24 de ore de poliţişti.

Poliţiştii de investigaţii criminale continuă cercetările sub supravegherea procurorului de caz pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi tentativă la furt calificat.

loading...

Redacția Reporter Buzoian

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Statistici T5