Știrile zilei

Trei drumuri din județul Buzău intră în reabilitare

Asfaltările, prioritatea numărul 1 a Consiliului Județean Buzău. Deși iarna bate la ușă, administrația Neagu anunță că va da startul lucrărilor de modernizare a trei drumuri de interes județean și regional. Este vorba despre:

  • DJ 203K – tronsonul Vadu Pașii-Robeasca;

  • DC 204 – Vintilă Vodă – Bisoca;

  • DJ 203 L – Brăești – DN 10.

De ani de zile așteaptă asfaltul, iar acum Consiliul Județean Buzău a reușit să obțină finanțarea și toate avizele necesare pentru a le aducă la nivelul secolului XXI. Recent, Petre Emanoil Neagu a anunțat că instituția pe care o conduce continuă să reabiliteze infrastructura județului prin modernizarea unor tronsoane de drumuri care așteaptă de ani buni să vadă asfaltul.

Finalul săptămânii trecute a adus o primă veste bună pentru locuitorii comunelor de pe DK 203K. Vineri, președintele Consiliului Județean i-a informat pe buzoieni că a semnat ordinal de începere a lucrărilor pentru o altă porțiune din DJ203K, drum aflat în reabilitare pe mai multe tronsoane. Este vorba despre modernizarea tronsonului cuprins între limita cu județul Brăila și localitatea Vadu Pașii.

„Am semnat ordinul de începere a lucrărilor pe Drumul Judeţean 203 K, tronsonul Vadu Paşii-Robeasca, până la graniţa cu judeţul Brăila; este un proiect pe fonduri europene, este completarea celuilalt tronson, Mărăcineni-Podul Muncii aflat deja în reabilitare. Deci, la anul se va circula pe aproximtiv o sută de kilometri pe acest drum ju­deţean, un drum care va fi, practic, aşa cum trebuie să fie un drum în secolul XXI”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

  • Alte două drumuri lăsate de izbeliște intră în reparații.

Administrația județeană mai anunță reabilitarea a două drumuri de interes județean Este vorba despre DC 204, ce leagă comunele Vintilă Vodă și Bisoca, și DJ 203 L , care asigură legătura comunelor Cozieni și Brăești cu DN 10.

Sectorul cuprins între Bozioru și Brăești nu a fost asfaltat niciodată. Este de așteptat ca modernizarea infrastructurii rutiere să antreneze și dezvoltarea turismului, dat fiind că până acum zona nu era atât de ușor accesibilă.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button