Utile

Trei măsuri pe care trebuie să le ia orice buzoian dacă are centrală nouă

Încălzirea prin centrală termică devine o opțiune din ce în ce mai populară pentru toată lumea. Centrala îți acordă mult mai multă flexibilitate și cel mai probabil îți va aduce, per total, costuri mai mici pentru încălzirea de pe timpul iernii pentru că tu vei avea mai mult control asupra sistemului de încălzire. Este adevărată că iernile nu mai sunt la fel de friguroase ca în trecut, însă temperaturile pot ajunge, în anumite zile, la valori extrem de scăzute, astfel că este bine să fii pregătit.

Tocmai de aceea, dacă tocmai ți-ai cumpărat o centrală nouă, mai ai câțiva pași de făcut pentru a te asigura că totul va merge așa cum trebuie. Citește mai jos pentru a afla informațiile esențiale pentru ca centrala ta să meargă fără probleme.

Ce trebuie să faci după ce ți-ai cumpărat centrală termică

  • Cumpără un stabilizator de tensiune

Înainte să te bucuri de confortul centralei tale termice, este bine să fii precaut. Centrala va folosi curent electric iar instalațiile electrice nu sunt întotdeauna cele mai sigure sau stabile. Mai mult decât atât, ele trebuie protejate în timpul furtunilor. Dacă vrei să fii sigur că nu vei avea surprize în urma inevitabilelor fluctuații ale tensiunii, cel mai bine este să îți cumperi un stabilizator de tensiune pe care să îl conectezi la centrala ta. Acesta se va asigura că tensiunea va fi una constantă astfel încât totul să meargă fără probleme. Acest dispozitiv trebuie, însă, să fie instalat de cineva profesionist pentru ca totul să fie făcut în condiții de siguranță, așa că nu te aventura să faci tu acest lucru, ci apelează la cineva profesionist.

  • Filtrul anti-magnetită nu trebuie să lipsească

Dacă pachetul tău cu centrala termică nu conține și un filtru anti-magnetită, atunci primul pas pe care trebuie să îl faci este să achiziționezi chiar tu un astfel de filtru. Este o piesă esențială. Schimbătorul de căldură al centralei va fi inevitabil afectat de depunerile de calcar, fier și alte reziduuri. Aceste depuneri care pot dăuna și îți pot chiar strica centrala vor fi oprite de filtrul anti-magnetită. Verifică oferta de filtre anti-magnetită pentru centrale termice de la Shop-einstal.ro ca să fii sigur că te vei bucura pe termen lung de centrala ta. În caz contrar, s-ar putea să fii nevoit să efectuezi reparații destul de scumpe. Poți să eviți acest lucru cu un filtru anti-magnetită de calitate așa că nu subestima importanța sa.

  • Cumpără un termostat pentru centrala ta

Centrala termică te va ajuta să îți încălzești casa într-un mod mai eficient și îți va reduce costurile totale. Totuși, dacă vrei să ai un consum cu adevărat inteligent, trebuie să îți cumperi un termostat cu ajutorul căruia vei seta temperatura pe care o dorești în casă. Pe lângă confortul pe care acesta ți-l aduce – îl poți pune oriunde în casă și poți seta temperatura dorită prin simpla apăsare a unui buton, fără să fii nevoit să te deplasezi – vei evita oprirea și pornirea centralei atunci când ești plecat, acest proces aducându-ți costuri mari. Poți pur și simplu să setezi o temperatură joasă și ea va funcționa la minim.

Așadar, dacă tocmai ți-ai cumpărat o centrală termică, ține cont de sfaturile de mai sus pentru ca centrala ta să funcționeze în cel mai bun mod posibil.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button